Poolstege och pooltrappa

Vill du använda trappor av glasfiber eller en poolstege av rostfritt stål till din pool? Vi har båda alternativen och har lång erfarenhet av rådgivning i ämnet. Väljer du en utvändig trappa så påverkar det valet av överdrag, samma sak påverkar placeringen av poolstegen hur du väljer att ha pooltaket.

En poolstege är ett viktigt tillbehör för alla pooler, både ovanjords- och nergrävda. Den gör det enkelt att ta sig i och ur poolen på ett säkert och bekvämt sätt.

Showing all 2 results

Typer av poolstegar

Det finns två huvudtyper av poolstegar:

  • Däckstege är den vanligaste typen av poolstege. Den är enkel att installera och ta bort, och den är perfekt för pooler med litet djup.
  • Trappa är ett mer avancerat alternativ än däckstege. Den ger ett säkerare och bekvämare sätt att ta sig i och ur poolen på, och den är perfekt för pooler med djup över 1,2 meter.

Material

Poolstegar tillverkas i olika material, bland annat:

  • Plast är det mest prisvärda alternativet. Plaststegar är lätta och enkla att underhålla, men de kan vara mindre hållbara än stegar av andra material.
  • Metall är ett mer hållbart alternativ än plast. Metallstegar är också mer motståndskraftiga mot rost och korrosion.
  • Trä är ett vackert och naturligt material. Trästegar är dock mer krävande att underhålla än stegar av andra material.

Säkerhet

När du väljer en poolstege är det viktigt att tänka på säkerheten. Se till att steget har en bred bas för att ge ett stabilt stöd. Stegen ska också ha halkfria steg för att minska risken för att halka.

Underhåll

Oavsett vilket material din poolstege är tillverkad av är det viktigt att rengöra den regelbundet. Detta för att ta bort smuts och alger som kan samlas på stegen. Använd en mild tvål och vatten för att rengöra stegen.

Förvaring

Om du har en däckstege som du inte använder under vintern är det en bra idé att förvara den på en torr plats. Detta för att förhindra att den rostar eller skadas.

Tips för att välja rätt poolstege

  • Bestäm vilken typ av poolstege du vill ha. Däckstege eller trappa?
  • Tänk på poolens djup. Om poolen är djupare än 1,2 meter behöver du en trappa.
  • Bestäm vilket material du vill ha. Plast, metall eller trä?
  • Tänk på säkerheten. Se till att steget har en bred bas och halkfria steg.

Genom att följa dessa tips kan du välja rätt poolstege för din pool och dina behov.