Energismarta produkter

Att drifta en pool eller spabad behöver inte vara kostsam med smarta energieffektiva produkter från Pooltime!

Bland dessa produkter har vi solcellsdrivna cirkulationspumpar, VSP-pumpar, inverter poolvärmepumpar, smarta automatiseringslösningar.

Energismarta poolprodukter

Solcellsdriven cirkulationspump

Pooltime har nöjet att presentera en unik produkt som går ut på att man placerar 3-4 st solceller på antingen garagetak eller pelare och låter solen skapa energin som behövs för att driva cirkulationspumpen. Cirkulationspumpen är en likspänningspump (DC) som är 30% effektivare än vanliga växelspänningspumpar (AC). I Sverige fungerar en solcellsdriven pump mellan mars och oktober, precis när man använder poolen. Systemet är en helt “OFF GRID” lösning, dvs man kopplar inte den till elnätet. Powerpack 2000S finns som tillval till de som vill använda elnätets energi när solen gått ner. Dessa pumpar finns i två storlekar den den mindre varianten passar till privatpersoner och den större för kommunala simbassänger.

Showing all 16 results

Variabel hastighetspumpar (VSP)

Cirkulationspump med variabel hastighet har blivit populära då dessa pumpar fungerar genom att man cirkulerar vattnet med en lägre hastighet under en längre tid och på det sättet sparar man energi. VSP pumpar är populära alternativ till de som vill ha cirkulation även under vinterperioden och vill spara på elen.

Solcellsdriven motor för pooltak

Ett pooltak isolerar din pool och skyddar den mot smuts och föroreningar. Därmed sparar den miljön och energiåtgången. Med en solcellsdriven motor till ditt pooltak kan man öppna och stänga pooltaket genom att trycka på en knapp på en fjärrkontroll. Vi kallar denna motor för MOOVER och passar de flesta pooltak på marknaden. Solen laddar batteriet på MOOVER och därmed behöver man inte dra elkablar till motorn.

Smart automatdosering för pool och spabad

Med våra automatiseringslösning för pool och spabad sparar man energi, kloråtgång genom att noggrannt kontrollera att badvattnet håller rätt mängd kemikalier.

Spara pengar med våra välisolerande pooltak

Ett pooltak är ett bra och energieffektivt sätt att värma poolen, då även utan poolvärmepump är badvattnet uppvärmd och isolerad under sommaren. Dessutom skyddar pooltaket från smuts och föroreningen som gör att man använder mer kemikalier i poolen än nödvändigt.