Poolrobot

Luta dig tillbaka och låt den automatiska poolrobot göra jobbet åt dig! Sätt igång den när du åker till jobbet och kom hem till en ren pool!

En poolrobot är en automatisk pooldammsugare som rengör botten, väggarna och vattenlinjen av en pool. Poolrobotar är ett utmärkt sätt att hålla poolen ren och hygienisk utan att behöva lägga ner mycket tid och energi.

Showing all 3 results

Hur fungerar en poolrobot?

Poolroboten fungerar genom att en pump cirkulerar vattnet genom en filter som fångar löv och föroreningar från poolbotten. Poolroboten är intelligent och beräknar poolen yta och vissa även klättrar på väggarna för att rengöra poolväggen.

Vad ska jag tänka på vid val av poolrobot?

Poolrobotar finns till olika pooler och poolstorlekar. Poolrobot med “mjuk skum” är anpassade för glasfiberpooler och linerpooler, medan poolrobot med “borste” är mer anpassade för betongpooler eller mosaikpooler.

Varje poolrobot har en rekommenderad poolstorlek som de är lämpade för.

Vilka olika poolrobot finns på marknaden?

Poolrobot kan delas in i två kategorier: de som fungerar med el samt de som man ansluter till skimmern eller poolens utlopp.

Vid elektriska poolrobot har man en lång 12-16m elkabel till poolroboten (vissa modeller fungerar även med batteri). Poolroboten dammsuger hela poolbotten och vissa modeller även rengör väggarna genom att klättra på poolväggen. Poolroboten har antingen en korg eller en påse där löv och föroreningar samlas.

Vid poolrobot som ansluts till skimmerkorgen skapar flödet av vatten en sug under poolroboten som fäster sig vid poolbotten och studsar runt. Smuts hamnar antingen i själva roboten eller i poolpumpens korg.