Pooltak

Sveriges populäraste pooltak

Pooltime erbjuder pooltak från tre olika leverantörer som har sålt sina produkter i tusental i Norden. Pooltaket “Classic i box” har sedan 2006 varit en storsäljare i Sverige. 2011 introducerades Dallas som är ett lägre pooltak. 2019 lanserades Casablanca Infinity och 2020 introducerades Sydney som är ett pooltak som endast har skenor på ena sidan.

Pooltime erbjuder ett brett utbud av pooltak som passar alla smaker, allt ifrån låga pooltak till höga pooltak av kanalplast eller klarplast av hög kvalitet.

Våra pooltak modeller är byggda för det svenska klimatet och våra pool experter hjälper gärna till när du ska välja pooltak. Vi har många års erfarenhet av pooler samt pooltak och hur de ska monteras, med oss är du i trygga erfarna händer.

FÖRDELAR MED VÅRA POOLTAK

Säkerhet brukar vara en stor orsak till att man väljer att köpa ett pooltak, men det finns även andra orsaker till att skaffa pooltak. Ett Pooltak skyddar vattnet i pooler från föroreningar såsom smuts, sand, sten, löv och inte minst regnvattnet som förändrar poolens pH värde.

Ett pooltak är även ett ekonomiskt alternativ. När man täcker poolen kan man nyttja poolen under en längre period och förlänger badsäsongen. Du kan räkna med att kunna bada i poolen från april till oktober i 28-30 graders vatten, då pooltaken har en hög isoleringsförmåga.

En av de bäst fördelarna med pooltak och poolskydd är att de minskar kravet på underhåll. Detta ger dig ett enklare ägande av pool. Taket skyddar poolen mot exempelvis löv men ger även ett skydd som hindrar barn och husdjur från att falla i vattnet. Är taket låsbart slipper man att ha ett staket eller stängsel runt poolen för att förhindra att barn ska trilla ner i vattnet.

Har man transparenta pooltak minskar bakterietillväxten, då solens UV-strålar minskar bakterietillväxten. Detta innebär att det blir en minskad förbrukning av kemikalier och reningsprocesser. Både bra för naturen och din plånbok.

Vi tillhandahåller pooltak av hög kvalitet och en mängd olika modeller. Hos oss kan ni hitta en som passar just er trädgård och pool. Läs mer om våra pooltak

Showing 1–16 of 54 results

Höga pooltak

När pooltaken kom till Sverige under 2000-talet var det endast de höga modellerna som levererades i en box. De höga modellerna klarar snö galant och man behöver inte tänka på pooltaket ifall man skulle ta vintersemester.

En annan fördel med höga pooltak är att de är lättare att hålla rena. Det välvda pooltaket har ett brantare fall utmed sidorna vilket gör att smuts och snö glider lättare av än på de låga pooltaken som har en plattare yta.

Det välvda pooltaket är även bättre när det samlas snö på det, har man ett platt pooltak gör man bäst i att sopa bort snön. Har du ett fritidshus/stuga med pool som du inte har lika bra uppsikt över, kan ett pooltak med högt tak vara bättre som vintertäckning.

De höga pooltaken ger har höjder omkring 1,5 meter vilket medför att det nästan känns som ett eget badhus och man får en lång badsäsong. Man kan hoppa, stå och leka i hela poolen. Många tycker att de är stora, men det medföljer många fördelar med stora och höga pooltak.

Medelhöga pooltak

Medelhöga pooltak brukar ha en höjd på ca 90 cm. Det är fortfarande en bra höjd för en trivsam miljö som medför att man kan simma samt stå upp i mitten av poolen. Medans höjder under en halv meter räknas mer som ett skydd.

När man har ett pooltak som är under en meter högre över marken så krävs varken bygglov eller anmälan. Men då behöver avståndet till tomtgränsen vara minst 4,5 meter. Om du behöver placera poolen och pooltaket närmare gränsen till din grannen så behöver du grannes skriftliga medgivande.

Medelhöga pooltak är ett bra val då man inte hindrar utsikten över landskapet, trädgården eller grannens utsikt. Man kan bekvämt simma under en helt täckt pool och det medger fri rörlighet i mitten av det täckta poolområdet tack vare den högre konstruktionen.

Pool takets medelhöga höjd är därmed en bra kompromiss om om vill kunna vistas och röra sig under pooltaket, men inte skymma allt för mycket sikt från huset eller för grannarna. Även medelhöga pooltak har modeller med mer välvda pooltak, vilket medför enklare rengöring samt smidig vintertäckning.

Det är smidigt och enkelt att öppna taket med sektioner som man kan flytta i båda riktningarna. Om man vill kan man förlänga skenorna så att hela taket kan skjutas bort från poolområdet

Skjutsystemet förenklar en smidig förflyttning av segmenten i båda riktningarna. Om skenorna förlängs kan hela pooltaket skjutas bort från poolområdet, så att du kan bada helt under den öppna himlen.

Låga pooltak

De senaste åren har det varit en stor trend att ha så lågt pooltak som möjligt. Låga pooltak hindrar inte utsikten från huset, vilket kan vara värdefullt om man vill kunna njuta av solnedgångar eller om man har havsutsikt.

Även grannarna kan vara en anledning till denna trend. De låga pooltaken skymmer inte grannens vyer, vilket för med sig färre klagomål från grannarna.

En annan anledning till att man väljer låga pooltak är på grund av det låga totalvikten som gjorde det lättare att skjuta undan hela taket och öppna upp poolen. Men dagens hjul teknik, glidskenor och teleskop-konstruktioner så skiljer det inte mycket mellan dem med högt tak eller lågt tak.

ULTRALÅGA POOLTAK MED SKENA PÅ ENA SIDAN

Pooltaksmodellerna Sydney och Champion är ultralåga pooltak som endast har en skena på ena sidan. Dessa tak är exklusiva och av högsta kvalitet.

Då man oftast går ner i poolen på ena sidan kan man med denna lösning välja att sätta skenorna på motsatta sidan så man inte ser skenorna när man går ner i poolen. En både enkel och stilren lösning för att undvika skenor.

Se vårt utbud av pooltak nedan eller kontakta oss redan idag för att diskutera vilken lösning som passar bäst för just din pool och trädgård.

Pooltaken som Pooltime levererar klassas som en säkerhetstäckning för din pool, eftersom den skyddar barnen och husdjuren från att falla i poolen. Pooltaket isolerar poolen så att poolen behåller värmen och därmed behövs mindre energi att hålla den varm.

Vi erbjuder tre olika varumärken inom pooltak för att du ska kunna välja den som passar dig bäst. Vi har låga pooltak, medelhöga pooltak och höga pooltak.

Pooltaken kan fås i kanalplast eller klarplast, eloxerade aluminiumprofiler eller antracitfärgade profiler. Vi har ett stort utbud av alla sorters pooltak så att vi kan garantera att ni kommer att hitta rätt pooltak till er drömpool. Kontakta oss för en offert eller se våra pooltak här.

BARNSÄKRA OCH HUSDJURSSÄKRA POOLTAK

Alla våra pooltaks modeller är godkända som säkerhetstäckning och har låsbara moduler för att låsa obehöriga ute och hindra att barn tar sig in till poolen.

Pooltaken håller barn och husdjur borta från poolen när man inte är närvarande. Med ett pooltak slipper du att bygga ett staket eller stängsel runt poolen i trädgården, då pooltaket i sig räcker som säkerhet.

Nedan ser du en video som visar våra pooltak och deras hållbarhet:

Okrossbart polykarbonat, kanalplast och klarplast

Det är många val man kan behöva göra när man väljer ett tak till er pool. Förutom höjden på ett pooltak finns det en mängd val av material att välja mellan. Det gäller att välja det som passar just er och er pool.

Okrossbart polykarbonat

Polykarbonat är ett otroligt bra material för pooltak. Det har hög hållfastbarhet vilket gör det okrossbart. Det är lätt att bearbeta och väldigt resistent mot UV-strålar. Det är segt och tål värme på -50 grader till +120 grader.

Kanalplast

Kanalplast är gjort av polykarbonat och har luftspalt i själva materialet. Kanalplasten vi säljer har en tjocklek på 8 mm.

Kanalplast har mycket bättre isoleringsförmåga än klarplast, men en nackdel är att man inte har lika god förmåga att se in genom pooltaket. Ett pooltak av klarplast släpper ut ungefär 69% mer värme än kanalplasten gör.

Klarplast

Klarplast är en massiv skiva av antingen okrossbar polykarbonat eller SAN (akryl). Klarplast säljer vi i tjockleken 3 mm eller 4 mm.

Materialet SAN är fyra gånger så billigt som polykarbonat men tål mer, polykarbonat är okrossbart. Polykarbonat används bland annat till polisernas sköldar och finns i sidorna på en ishockeyrink. Många väljer klarplast då man lättare kan se genom pooltaket.

Pooltak förlänger badsäsongen

Trenden med att man ville ha lägre och lägre pooltak trots att det är en stor fördel i Sverige med ett högre pooltak är att man kan bada under taket även när det är blåsigt och regnigt ute. Det estetiska har helt enkelt tagit över det praktiska.

Ett transparent tak på din pool gör att temperaturen på poolvattnet håller sig varmt längre, vilket gör att du har en god badmöjlighet under en större del av året. Då ert vatten i poolen värms upp av solens strålar minskas även kostnaden för uppvärmning.

Vår rekommendation är att välja ett pooltak utifrån hur ni kommer att använda poolen. Att välja en pool utefter hur ni tycker att grannen ska se den är en mindre god idé. Välkommen till oss för att få råd om de olika modellerna. Vi har många års erfarenhet och kan ge er bra alternativ till just er pool, bra råd samt kunskapen om hur de ska monteras.