Poolpump/sandfilter

Pump och sandfilter kombination medför en enkel installation. Pump och sandfilter är dimensionerade för varandra. Ett bra alternativ för ovanmarkspooler eller markpooler som vill ha bra sandfilter som rening.

En pool är en fantastisk plats att koppla av och njuta av värmen under sommaren. Men för att poolen ska vara säker och hälsosam att bada i är det viktigt att den är ordentligt rengjord och desinficerad.

Pump och sandfilter är två av de viktigaste komponenterna i en pool. Pumpen cirkulerar vattnet genom filtret, där smuts, alger och andra föroreningar fångas upp.

Sandfilter är den vanligaste typen av filter för pooler. De är effektiva och relativt billiga. Sandfiltret är fyllt med finkornig sand, som fångar upp smutspartiklar ner till 20 mikron.

När pumpen cirkulerar vattnet genom sandfiltret passerar vattnet genom ett antal lager av sand. Smutspartiklarna fastnar i sanden, medan det rena vattnet rinner vidare.

Sandfilter är ett bra val för pooler av alla storlekar. De är effektiva och relativt lätta att underhålla.

För att underhålla ett sandfilter behöver du backspola det regelbundet. Backspolning innebär att du pumpar vattnet i motsatt riktning genom filtret. Detta hjälper till att ta bort smuts och alger som kan ha fastnat i sanden.

Här är några fördelar med pump och sandfilter kombination för pool:

  • Effektiv rening av smuts och alger
  • Relativt billigt
  • Lätt att underhålla

Här är några nackdelar med pump och sandfilter kombination för pool:

  • Kan vara bullrigt
  • Kan behöva backspolas ofta

Om du letar efter ett effektivt och relativt billigt sätt att rengöra din pool är pump och sandfilter kombination ett bra alternativ.

Showing the single result