Poolbelysning

En poolbelysning ingår alltid i våra kompletta paket. Med våra lampor ger vi dig en häftigare upplevelse, speciellt med tillvalet multifärgade LEDbelysningar. Den ger en vacker och stämningsfull miljö samt ger ett lockande utseende. Poolbelysningen gör att poolen blir ett vackert smycke i trädgården och ni kommer att njuta av den magnifika effekten.

Vi har rosfri poolbelysning, vi har även belysning i plast. Köper du en ett poolpaket så ingår det alltid poolbelysning.

Välj den poolbelysning som passar din pool bäst.

Showing all 9 results

Vad kostar det att sätta poolbelysning i min pool?

Det är alltid dyrare att installera poolbelysning i en befintlig pool än till en ny pool. Till våra PP Pooler är platsen för poollampan redan utskuren och själva lamphuset är monterad redan vid leverans. Till Thermopooler måste lampan installeras innan man gjuter väggarna. Till pooler finns LED lampa med vit sken eller LED lampa som är flerfärgad. Vid flerfärgad s k RGB lampa kan man bestämma om man vill ha fast sken av olika färger eller roterande färg. Lampan fungerar så att om man bryter strömmen till lampan kortare period (<100ms) så byter lampan färg. Skulle man bryta strömmen under en längre period så släcks lampan och behåller den förra färgen.

För att byta färg finns fjärrkontroll till tillbehör, som fungerar precis som beskrivet ovan, d v s bryter strömmen för en kort period för att byta färg och under längre tid för att stänga och tända lampan.

LED lampa i vit sken med vit ABS plastkåpa kan kosta allt från 2500kr upp till 8900kr, medan RGB LED lampa kostar ca 1000kr med och landar på 3500kr – 9900kr. Det finns även lampor av rostfritt stål som kostar betydligt mer. Dessa lampor kan man dock inte ha till en saltvattenpool.

Hur många lampor ska en pool ha?

En privatpool som sträcker sig i storlekarna 3 x 6 m upp till 5 x 10 m brukar har 2st lampor. Lamporna placeras alltid på långsidan jämnt fördelad så att den lyser bort från huset eller där man går ner i poolen för att inte bländas.

Större pooler som offentliga pooler brukar ha en poolampa varannan meter för att få tillräckligt med ljus.

Kan jag installera poollampa i en befintlig pool?

Det är tyvärr en jobbig procedur, men det går absolut! Man får tömma vattnet i poolen och även öppna utsidan av poolen för att komma åt poolväggen. Därefter får man sätta in lampan till poolen och ansluta till en transformator. För en PP Pool eller stålpool är detta en enkel operation, medan till en thermopool är detta betydligt mer komplicerad då väggarna har redan gjutits och man måste hugga bort en del av betongen.