Poolskydd

Poolskyddet är ett av de viktigaste tillbehören till poolen. Vi levererar en smidig, lättanvänd och säker pooltäckning. Ni får en längre badsäsong och det går mycket snabbare att ta sig ner i poolen för att ha kul. Vattnet blir både varmare och renare. Med rätt poolöverdrag lönar det sig i längden- både ekonomiskt och att det är smidigare att ta sig ner i poolen. Det finns flera olika typer av upprullningsanordning och färg, om du känner dig osäker så kan vi hjälpa till att vägleda dig i ditt val.

Showing 1–16 of 29 results

Vilka poolskydd/poolöverdrag finns det att välja mellan?

Bland populära poolskydd finns säkerhetstäckningen roll-top där man har en persenning över poolen som bärs upp av aluminiumstänger. Genom att veva längst med långsidan rullas poolskyddet upp. Rolltop är en säker poolöverdrag.

Lamelltäckning är en automatiskt poolskydd som består av PVC eller PC lameller innehållande luft. Dessa rullas ut på vattnet med hjälp av en motor och bärs upp av lyftkraften. Lamellerna finns i olika färger, precis som upprullningen kan placeras ovanmark eller nersänkt i poolen. Läs mer om lameller.

Vinterplåtar består av varmgalvaniserade plåtar som tål klimatets påverkan. Ett säkert poolskydd över vintern!

Vad är ett poolskydd

För att ha ett säkert poolägande måste man enligt lag ha ett staket / inhägnad runt sin pool eller ett godkänt poolskydd. Ett poolskydd täcker din pool och skyddar från regn och föroreningar samt skyddar från att barn, djur och obehöriga ramlar i poolen.

Varför behöver man ett poolskydd

Poolen är en trevlig plats för umgänge med familjen och vänner, men den kan bli en dödsfälla om man inte skyddar poolen på rätt sätt. Alla våra poolskydd är godkända som säkerhetstäckning. Våra poolskydd är dessutom godkända enligt den franska normen NFP90-309 som säger att poolskyddet ger skydd för ett barn på upp till 20 kg, samtidigt som ett 80kg vuxen kan gå över poolskyddet och rädda barnet.

Vad kostar ett poolskydd

Kostnaden för ett poolskydd varieras allt mellan 16 000 kr för en enklare roll-top upp til 270 000 kr för ett pooltak som öppnas och stängs med motor och fjärrkontroll.

Hur skyddar jag min pool bäst under vintern?

Tidigare har vinterplåtar varit ett populärt alternativ för att skydda poolen under vintern. Problemet har varit att förvara dessa under sommaren. Idag väljer 95% av våra kunder pooltak som ävern fungerar som vintertäckning. Vid låga pooltak måste man dock se till att ta bort snömängden.