Pool

Pool från Pooltime

Pooltime erbjuder ett brett sortiment av pool av premium kvalité. Ska ni köpa swimmingpool är Pooltime det självklara valet.

Tillsammans sätter vi ihop ett poolpaket som passar just dina behov. Du väljer själv vilka utan våra pooler du vill ha med i poolpaketet samt om den ska innehålla pooltrappa, reningsverk för pool, poolvärmepump eller ett pooltak så att poolpaketet blir komplett. På följande sida kan läsa mer om vad som ingår i våra poolpaket:
Läs mer om poolpaket

Pooltime erbjuder pooler av högsta kvalité för att du som kund ska få din drömpool och kunna njuta av många problemfria år med din swimmingpool.
Vi har PP Pool som markpool, overflow pool och som ovan mark-pool.

Kontakta våra duktiga poolexperter för att få en skräddarsydd offert för din nya swimmingpool!

Showing 1–16 of 25 results

Olika typer av pool

Pooltime erbjuder två typer av pool: PP Pool och Thermopool.
PP Pool levereras som en hel balja och därmed är kostnaden för själva poolen dyrare men poolinstallationen är billigare. En  PP pool är gjort av polypropylen som är ett miljövänlig material som är även godkänt för livsmedelsindustrin, medan thermopool är en billigare poolkonstruktion som består av EPS frigolit, som bekläs med PVC linerduk. Att bygga en PP Pool tar ca 1-2 veckor och en händig kund kan installera den själv. En thermopool tar 4-6 veckor att bygga och byggerfarenhet är ett krav för ett lyckat resultat.

PP Pool är lik glasfiberpool och levereras i ett stycke som en “hel balja” och precis som man kan köpa glasfiberpooler paket med tak så erbjuds även PP poolpaket med tak. Till skillnad från glasfiberpooler består PP Pool av ett homogent material och livslängden blir därmed mycket längre på PP Poolen. Glasfiberpoolers väggar är konkava dvs lutar utåt. När man väljer en glasfiberpool som är 3,6m bredd så måste man veta att pooler i glasfiber har en kant på ca 8cm runtom poolen och därefter lutar väggarna, så att själva botten av glasfiberpoolen blir inte mer än 2,6m breda.

PP poolens väggar är däremot raka och köper man en 3×6 m pool så blir badmåttet även 3x6m invändigt.

Hur går det till när jag köper en pool?

När du har bestämt sig för att köpa pool kontaktar du oss genom att skicka ett mail eller ringa oss på telefon. Du anger din adress, samt pooltyp och poolstorlek, samt eventuella pooltillbehör du hade tänkt att ha. Våra poolexperter skickar därefter ut en offert som innehåller själva materialet samt ett ungefärligt installationspris. Tycker du att priset passar din budget bokar vi in ett kostnadsfritt hembesök där vår poolexpert och entrepnören träffar kunden. Vi tittar då på poolens placering, val av pooltrappa, pooltillbehör, samt ger råd vad du bör tänka på. Entreprenören tittar på vilka kostnader poolinstallationen medför eftersom alla tomter och poolinstallationer är olika. Efter hembesöket får du en uppdaterad offert. När du har godkänt poolofferten planeras arbetet in och du kan luta sig tillbaka eller åka på semester då våra poolentreprenörer även kan bygga trädäck och lägga plattor på altanen så att du kommer hem till en nyckelfärdig poolinstallation.

Vilken pool är bäst för mig?

Har man begränsad budget och vill ha det billigaste poolalternativet och man arbetar inom byggbranschen så är Thermopoolen det självklara valet. Då får du både det billigaste materialet och den billigaste installationskostnaden.

Väljer du däremot kvalitétsmaterial i form av en premium-pool som är bra för hälsan, miljövänlig och som går snabbt att installera så är PP Pool som hel balja ett populärt alternativ.

Vad vi kan hjälpa till med när du köper pool

Vi erbjuder poolinstallation i form av totalentreprenad eller delad entreprenad. Du bestämmer själv om vi ska utföra en nyckelfärdig lösning så som grävning, bortforsling av jord, underlag och dränering, gjuten bottenplatta, återfyllning av pool, inkoppling av pool och pooltillbehör, ihopsättning av pooltak, montering av pooltak samt även bygga trädäck eller lägga plattor på altanen. Våra entreprenörer har lång byggerfarenhet, alltifrån poolinstallationer till att bygga trädäck eller lägga plattor och vi ansvarar för kvalitén på arbetet som du får.

Vill du ha ett komplett poolpaket?

Våra poolpaket är sammanställda utav olika paket, såsom grundpaket, komfortpaket, värmepaket med mera så att ingenting glöms bort eller saknas vid installationen. Dessa poolpaket kan byggas ihop helt utifrån dina behov.

Vanligaste poolpaket består av:

  • grundpaket – innehåller reningsverk (poolpump/sandfilter), lampor, isolering, slangar, städpaket, kemipaket, kopplingspaket
  • komfortpaket eller komfortteknik – innehåller valfri pooltrappa och antingen städrobot eller pumpkabinett/pumprum
  • värmepaket – innehåller pooltak, poolvärmepump och kopplingar till värmepumpen. Värme är något man ska tänka på i Sverige, därför erbjuds även kompletta poolpaket med pooltak och kompletta poolpaket med poolvärmepump till våra kunder.
  • automat klor eller salt – innehåller automatisk klor eller saltdoseringsmaskin, samt 20l dunkar för poolkemi

Kontakta oss idag för en pooloffert!