Premium pool och pooltak från en pålitlig leverantör

Pooltime
 BEGÄR OFFERT   BOKA HEMBESÖK  TELEFON  EMAIL
[icon url = "mailto: info@pooltime.se" size = "15px" color = "# 35b1ca"] Premium pool och pooltak från en pålitlig leverantör
[icon url = "mailto: info@pooltime.se" size = "15px" color = "#35b1ca" icon = "fa fa-envelope"] info@pooltime.se
 [icon url = "tel:0102067060" size = "15px" color = "#35b1ca" icon = "fa fa-phone"] 010 - 206 70 60[icon url = "https://www.pooltime.se/kontakt/" size = "15px" color = "#35b1ca" icon = "fa fa-globe"] Kontakta oss
Pooltime.se

Funderar du på att bygga pool och undrar vad det skulle kosta?

 

Drömmer du också om att skaffa en pool till trädgården?

Då är du inte ensam, det många i Sverige som funderar på att bygga en pool och det säljs och installeras flera tusen pooler i Sverige varje år.

Men som med allting annat här i livet så kommer en pool med en kostnad och i denna text ska vi hjälpa dig att reda ut begreppen och ge dig mer information om vad det kostar att bygga en pool och vad en pool kostar att ha per månad.

 

Kostnaden för att bygga och anlägga en pool

Det finns flera kostnader kopplade till att bygga och installera en pool i trädgården.
Totalkostnaden för poolen påverkas av flera olika faktorer.

Nedan kommer vi att gå igenom vilka kostnader som är förknippade med att bygga en pool.

Leverans av PP pool

Leverans av PP pool

Markarbete

Kostnaden för att bygga en pool

Vilka kostnader finns det vid ett poolbygge?

 

Först och främst så har du en kostnad för själva poolen. Du behöver även ha vissa tillbehör till poolen som exempelvis poolrobot, pooluppvärmning, poolrengöring, pooltak med mera. Utöver detta så tillkommer det även en kostnad för själva installationen av poolen.

Om du vill ha en nedsänkt pool så behöver du någon som hjälper dig att utföra grävarbetet och som hjälper till med installationen av poolen. Är du händig så är det naturligtvis möjligt att både gräva ner och installera poolen själv men för de allra flesta så är inte detta ett alternativ.

För att få en prisuppgift på vad totalkostnaden skulle bli för dig att skaffa en pool är du välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert.

 

 

Transport av PP Pool

 

Priset på poolen

Priset för själva poolen är ofta en större del av totalkostnaden. Det finns många olika typer av pooler att välja mellan och priset för poolen påverkas bland annat av storleken samt vilket material poolen är byggd i.

Det finns ett gammalt uttryck som lyder “det är dyrt att köpa billigt” och när det kommer till att köpa en pool så är det viktigt att ha med detta i åtanke.

En pool vill man ha i många år och den ska naturligtvis vara hållbar och anpassad för det svenska klimatet.

 

Thermopool

En thermopool byggs upp på plats och byggprocessen startar med att man gjuter en betongplatta som poolen ska byggas upp på.

Poolen byggs sedan upp med block som fylls med armering och betong.

Thermopoolen har ett lägre pris än exempelvis en PP Pool men tar längre tid att installera. Detta innebär att totalkostnaden för installationen oftast blir ungefär densamma som om du köper en dyrare PP pool.

Om du är hantverkare med goda kunskaper inom bygg och anläggning kan du bygga en thermopool själv och därmed få ner totalkostnaden men om du inte tänker bygga den själv så är det vettigt att fundera på att köpa en PP pool istället.

Installera thermopool

Hur lång tid tar det att bygga en thermopool?

Den totala tiden för att installera en thermopool är någonstans mellan 6 – 10 veckor.

Det tar ungefär en vecka att gräva, lägga underlag/dränering samt gjuta en bottenplatta i betong. Efter att detta är gjort tar det sedan ett par dagar att bygga upp poolen och fylla poolblocken med armering och betong. När detta är gjort måste man sedan vänta ungefär i fyra veckor på att betongen ska härdas innan man kan använda sin nya pool.

Vi på Pooltime säljer både thermopooler och PP Pooler och rekommenderar alltid den lösningen som vi anser är rätt för just dina behov och förutsättningar. Vi rekommenderar dock att du alltid tittar på totalkostnaden för installationen av din pool och inte enbart fokuserar på vad själva poolen kostar för att du ska få en så rättvis bild som möjligt av vad totalkostnaden faktiskt blir.

 

PP Pool

En PP pool är gjord i polypropylen vilket är en typ av plast som både är hållbar, UV-beständig och giftfri. Plasten polypropylen är bland annat godkänt som material för dricksvattensbehållare. Polypropylen är ett homogent material med hög hållbarhet och en PP pool har en högre hållfasthet än bland annat en thermopool.

Utöver att vara byggd i ett mer hållbart material än en thermopool så har även en PP pool andra fördelar.

En PP pool tål temperaturer på över 33 grader och för de som vill kunna njuta av att bada i en uppvärmd pool så är detta en stor fördel. En annan fördel med en PP pool är att den har god isolerförmåga vilket sänker uppvärmningskostnaderna jämfört med andra poolkonstruktioner.

 

Installera PP pool

Hur lång tid tar det att bygga en PP pool?

 

En PP pool levereras som hel balja och kommer i ett stycke vilket gör att installationstiden är kortare än för exempelvis en thermopool. Den totala tidsåtgången för att installera en PP pool är cirka 2-3 veckor från att man börjat gräva ur grunden till dess att poolen är installerad och färdig för att användas.

Om du har högt grundvatten där du bor eller har ett instabilt underlag som exempelvis sand så behöver man först gjuta en betongplatta. Om man behöver gjuta en betongplatta så görs detta ungefär en vecka innan poolen levereras då bottenplattan behöver härdas i ungefär sju dagar. Har din tomt istället ett hårt underlag och inte högt grundvatten räcker det oftast med bärlager och makadam samt dränering som grund. Det räcker då med att påbörja grävarbetet 2-3 dagar före leverans av poolen.

När poolen är nedsänkt i marken kopplar man sedan in skimmer, inlopp och lampor. Efter att detta är gjort kan man börja fylla på med vatten samtidigt som man återfyller sidorna med torrbruk som sedan bildar betong när det har härdats klart. En återfyllning av poolen tar ungefär 1-2 dagar (om man har tillgång till två vattenslangar).

 

Arbetskostnad och montering av pool

Som vi beskrivit ovan så påverkas arbetskostnaden av en pool av flera olika parametrar.
Det som bland annat påverkar priset för en installation av en pool är:

 • Typ av pool – En thermopool tar längre tid att installera än en PP pool
 • Förutsättningarna på platsen där poolen ska installeras – Högt grundvatten och instabilt underlag är två saker som påverkar installationstiden
 • Återställning av mark eller plattsättning/trädäck – Vi hjälper gärna till med att återställa marken efter att vi installerat din pool och hjälper dig att bygga ett trädäck kring poolen eller lägga plattor kring poolen om du så önskar

 

För att få en rättvisande bild av vad det skulle kosta dig att installera en pool så är du välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert.

 

Prisexempel på vad det kostar att bygga en pool

Nedan ser du ett par exempel på vad det kan kosta att bygga en pool.

Vi har valt att ta med både thermopool och PP pool i våra exempel för att du ska få en uppfattning av vad totalkostnaden blir för respektive typ av pool.

OBS! Priser är riktpriser för södra Sverige och kan skilja sig i övriga delar i landet.

 

Kostnad för att bygga en Thermopool 3 x 6 meter

Kostnaden för poolen (inklusive pooltak och värmepump) är cirka 150 000 kr.
Kostnaden för installation av poolen är cirka 187 000 kr samt en transportkostnad av poolen på cirka 5 000 kr.
Totalkostnaden för att bygga och installera en thermopool som är 3 x 6 meter blir då cirka 350 000 kr.

 

Kostnad för att bygga en PP pool 3 x 6 meter

Kostnaden för poolen (inklusive pooltak och värmepump) är cirka 252 000 kr.
Kostnaden för installation av poolen är cirka 134 000 kr samt en transportkostnad av poolen på cirka 20 000 kr.
Totalkostnaden för att bygga och installera en PP pool som är 3 x 6 meter blir då cirka 410 000 kr.

 

Kostnad för att bygga en Thermopool 4 x 8 meter

Kostnaden för poolen (inklusive pooltak och värmepump) är cirka 190 000 kr.
Kostnaden för installation av poolen är cirka 207 000 kr samt en transportkostnad av poolen på cirka 5 000 kr.
Totalkostnaden för att bygga och installera en thermopool som är 4 x 8 meter blir då cirka 410 000 kr.

 

Kostnad för att bygga en PP pool 4 x 8 meter

Kostnaden för poolen (inklusive pooltak och värmepump) är cirka 300 000 kr.
Kostnaden för installation av poolen är cirka 154 000 kr samt en transportkostnad av poolen på cirka 20 000 kr.
Totalkostnaden för att bygga och installera en PP pool som är 4 x 8 meter blir då cirka 480 000 kr.

 

Vad kostar en pool i månaden?

Att ha en egen pool höjer både livskvalitén och gör hemmet till en vackrare plats, det är något speciellt med öppet vatten invid huset även om det är på en begränsad yta.

Många som funderar på att skaffa pool är intresserade av att veta vad det kostar att få en pool installerad och klar. Det finns dock även löpande kostnader kopplade till att ha en pool som kan vara bra att ha med i åtanke.

För oss på Pooltime är det viktigt att vara transparenta med hur vi arbetar och vad kostnaderna för en pool är så att du som kund kan ta ett välinformerat köpbeslut baserat på fakta. Vår erfarenhet säger oss att detta synsätt även skapar nöjda kunder vilket är väldigt viktigt för oss.

För att du ska ha koll på vad det kostar att ha en pool så har vi räknat lite på vad de löpande kostnaderna är per månad för en pool.

 

Månadskostnad för uppvärmning av en pool

Månadskostnaden för uppvärmning av en pool på 4 x 8 meter som har en vattentemperatur på 28 grader är cirka 500 – 1 000 kr per månad under badsäsongen när du använder en poolvärmepump.

Den exakta kostnaden beror på flera olika saker, bland annat på hur stor poolen är, hur varmt du vill att vattnet ska vara, hur välisolerad poolen är samt om du har ett pooltak installerat eller inte. Uppvärmningskostnaderna av din pool påverkas givetvis också av vilket elavtal du har samt hur dyr elen är överlag.

 

Månadskostnad rengöring

För att du ska kunna använda och njuta av din pool behöver du ha en ren pool.

Kostnaden för vad det kostar att rengöra din pool beror på vilken lösning för rengöring du väljer samt om du har ett pooltak installerat eller inte.

Det är svårt att ge ett generellt svar på vad månadskostnaden är för rengöring av din pool eftersom den rengöringslösning du väljer påverkar priset. Men för att försöka ge en fingervisning på vad det kan kosta för rengöringen så kan du räkna med cirka 1 000 – 2 000 kr per månad under badsäsongen.

 

Tips för att sänka månadskostnaden för din pool

Pooltak

Ett pooltak är en bra lösning för att hålla nere uppvärmningskostnaderna av din pool. Ett pooltak förhindrar att värmen i vattnet avdunstar och istället stannar kvar under pooltaket vilket gör att ditt uppvärmningssystem inte behöver arbeta lika hårt för att hålla vattentemperaturen uppe.

Ett pooltak sänker uppvärmningskostnaden för din pool

Du undviker med andra ord att “elda för kråkorna” som det gamla uttrycket lyder.

En annan fördel med ett pooltak är att det förhindrar att insekter och löv, pollen och andra saker faller ner i poolen och förorenar vattnet vilket sänker kostnaderna för rengöring av poolen.

 

Poolrobot

Ett annat sätt att hålla nere de löpande rengöringskostnaderna per månad för din pool är köpa en poolrobot eller pooldammsugare som automatiskt rengör poolen.

En poolrobot sänker rengöringskostnaderna för poolen

 

Har du frågor om vad det skulle kosta att bygga en pool?
Tveka då inte att kontakta oss så hjälper vi dig med att ta fram ett kostnadsunderlag.

0
  0
  Din varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Beräkna frakt
   Verkställ rabattkod