Poolrobot och poolvård

En poolrobot är ett automatiskt hjälpmedel för att rengöra botten, väggar och vattenlinjen på en pool. Poolrobotar är ett bra sätt att underlätta poolvården och spara tid.

Hur fungerar en poolrobot?

En poolrobot fungerar genom att använda en sugmotor för att driva en roterande borste eller rulle som samlar upp smuts och alger. Roboten rör sig över poolen på en eller flera hjul eller skenor.

Vi har ett brett utbud av poolvårdsprodukter. Vi erbjuder allt från håvar till automatisk poolrengörning som en poolrobot eller pooldammsugare.

Ska jag välja använda en pooldammsugare / poolrobot eller en manuell poolborste?

Fundera först ut hur mycket tid du vill lägga på att dammsuga och borsta poolen. Om du kan tänka dig att manuellt göra det någon gång i veckan så väljer du ett system som använder sugkraften från pumpen via bräddavloppet. Sedan finns det flera mycket prisvärda alternativ på pooldammsugare som också kopplas till bräddavloppet och som hoppar runt på botten och dammsuger. Vill du vara bekväm så använder du en poolrobot som har en egen påse för smutsen. Du ansluter pooldammsugaren till ett eluttag och kan sätta igång den på kvällen och vakna upp till en ren pool dagen efter. Vi har något för alla!

Showing all 3 results

Olika typer av poolrobotar

Det finns olika typer av poolrobotar, med olika funktioner och egenskaper. De vanligaste typerna är:

  • Bottenrobotar rengör endast poolens botten.
  • Väggrobotar rengör både botten och väggarna.
  • Vattenlinjerobotar rengör vattenlinjen.
  • Kombinationsrobotar rengör botten, väggarna och vattenlinjen.

Vilken poolrobot är rätt för dig?

Valet av poolrobot beror på storleken på din pool, hur ofta du badar och hur mycket tid du vill lägga på poolvården.

Om du har en liten pool kan en bottenrobot vara tillräckligt. Om du har en stor pool eller vill ha en robot som rengör både botten, väggarna och vattenlinjen bör du välja en kombinationsrobot.

Fördelar med poolrobot

Det finns flera fördelar med att använda en poolrobot:

  • Poolen blir ren och fräsch utan att du behöver göra något.
  • Du sparar tid och energi.
  • Poolvattnet blir mer hygieniskt.

Nackdelar med poolrobot

En poolrobot kan vara dyr i inköp. Dessutom kan den vara svår att hantera om poolen är stor eller har många hinder.

Skötsel av poolrobot

Poolroboten behöver rengöras efter varje användning. Du kan rengöra den med en slang eller i en pooldammsugare. Du bör också kontrollera filteret regelbundet och byta det vid behov.

Sammanfattning

En poolrobot är ett bra sätt att underlätta poolvården och spara tid. Det finns olika typer av poolrobotar att välja mellan, så du kan hitta en som passar din pool och dina behov.