Pooltäckning

En pooltäckning täcker hela poolen och skyddar vattnet från alla element. Detta inkluderar löv, smuts och insekter, men också solens UV-strålar som kan bleka och skada poolens yta och kemiska balans. Pooltäckningar är också ett säkerhetsredskap för att förhindra oavsiktliga fall och drunkningstillbud, särskilt om det finns småbarn eller husdjur i närheten av poolen. Det finns många olika typer av pooltäckningar, såsom fasta eller rullbara, manuella eller automatiserade, och med eller utan öppningar för enkel åtkomst. Oavsett vilken typ av pooltäckning man väljer så är det viktigt att se till att den är korrekt installerad och i gott skick för att upprätthålla dess effektivitet och säkerhet.

Showing all 4 results

Varför ska man välja pooltäckning som poolskydd

En pooltäckning är ett viktigt tillbehör till en pool som kan bidra till att hålla vattnet rent och säkert, samtidigt som det ger extra säkerhet för barn och husdjur som kan råka ut för olyckor i och runt poolområdet. Pooltäckningar kan vara tillverkade av en mängd olika material och erbjuder olika typer av täckning beroende på vilka behov poolägaren har.

Vilka fördelar har pooltäckning som poolskydd?

  1. Hålla vattnet rent och klart: En av de främsta fördelarna med en pooltäckning är att den kan bidra till att hålla vattnet rent och klart. Genom att täcka poolen när den inte används, kan man förhindra att löv, smuts och andra föroreningar hamnar i vattnet och förorenar det.
  2. Skydda mot UV-strålar: Pooltäckningar kan också skydda poolen mot UV-strålar, vilket kan bleka och skada poolens yta och kemiska balans. Detta kan bidra till att förlänga livslängden på poolen och minska behovet av kemikalier för att upprätthålla balansen i vattnet.
  3. Säkerhet: En pooltäckning är också en viktig säkerhetsåtgärd, särskilt om man har småbarn eller husdjur som kan råka ut för olyckor i poolområdet. Genom att täcka poolen när den inte används, kan man minska risken för att någon faller i och drunknar.
  4. Minska värmeförlust: En pooltäckning kan också minska värmeförlusten från vattnet genom att behålla värmen inuti poolen. Detta kan vara särskilt viktigt för personer som bor i områden med kalla nätter eller korta somrar.
  5. Minska underhåll: Genom att minska mängden smuts och föroreningar som hamnar i poolen kan en pooltäckning också minska behovet av underhåll och kemikalier för att upprätthålla balansen i vattnet. Detta kan spara både tid och pengar på lång sikt.

Det finns olika typer av pooltäckningar att välja mellan, såsom fasta eller rullbara, manuella eller automatiserade, och med eller utan öppningar för enkel åtkomst. Det är viktigt att välja en pooltäckning som passar dina behov och budget, samt att se till att den är korrekt installerad och i gott skick för att upprätthålla dess effektivitet och säkerhet. En professionell pooltäckningsleverantör kan hjälpa till att välja rätt typ av pooltäckning och installera den på ett säkert och effektivt sätt.

Våra Roll-top fungerar som godkänd säkerhetstäckning för din pool. Pooltäckningen är av slitstark material för lång livslängd. Duken rullar man upp med hjälp av en handvev.

Våra poolöverdrag säkras i omgivande beläggning med rostfria spännare och fästpunkter. Profilrörens undersida är försedd med ett nötningsskydd av plast, som skyddar överdraget och sargen mot slitage. Spännbanden på långsidorna motverkar att barn kan lyfta överdraget samt att löv och skräp kan blåsa ner i poolen därmed klassas som säkerhetstäckning.