Ovanmarkspool

OVANMARKSPOOL

En pool ovan mark är ett perfekt alternativ för dig som inte vill gräva ner din pool. Har du inte möjlighet för en markpool så är detta lösningen för dig. Det kan finnas olika anledningar till varför man inte kan ha en nedgrävd pool. Har du svårt att gräva ner en pool pga berg? Eller är det helt enkelt något du föredrar. Då är ovanmarkspooler ditt alternativ.

Under denna kategori hittar ni våra poolpaket som kan stå ovan mark. Dessa pooler kommer som byggsats och vill man bygga det själv så är byggerfarenhet ett måste! De håller mycket hög kvalitet och standard.

Vad är en ovanmarkspool?

En ovanmarkspool är som det låter, en pool ovan mark. De är grävs inte ner i marken och är självbärande. De håller vattnets tyngd utan omgivande stöd. Pool ovan mark är en självbärande konstruktion som inte behöver återfyllas på sidan.

Våra Thermopool går även att grävas ner halvvägs ner i marken om man vill det. Dessa pooler kommer som en byggsats och kan byggas själv. Vi rekommenderar att ha förkunskaper inom byggbranschen för att bygga våra thermopool.

Showing all 4 results

Hur går det till?

Först så gjuter man en betongplatta som grund. Sedan placerar man ut första raden av blocken. Mellan blocken sätter man armering både ståendes och liggandes. Därefter fyller man dem med betong och låter den brännas färdigt.

När det har härdats lägger man på fiberduk och sedan bekläs poolen med linerduk. Denna går att fås i många olika färger och utföranden.

Av thermoblocken erbjuder vi två olika varianter, thermoblock 3.0 och den andra heter thermoblock 4.0 Extreme.

Ovan mark thermopool 3.0 STD

Thermoblock 3.0 kallas för tredje generationens thermoblock. Denna byggs genom att man gjuter en armerad bottenplatta. Därefter monterar man ihop blocken som är av ett frigolit material och den hårda insidan skall vara inåt.

Denna hårda insida på blocken förhindrar fula avtryck som annars kan uppstå av hälar, knän, bollar och andra hårda föremål som kan förekomma i poolen. På så sätt slipper man putsa och sätta upp skivor på insidan av poolen.

Blockens storlek är 100cm på höjden och 25cm på bredden.

Ovan mark thermopool 4.0 EXTREME

Precis som thermopool 3.0 är thermopool 4.0 Extreme lik i byggsystemet och består av formsatta element av EPS. De ger dig en färdig vägg med dubbelsidig isolering utan köldbryggor.

Thermopool 4.0 Extreme är ett fullvärdigt byggsystem som är lämpar sig extra bra till pooler, grundmur, fritidshus, garage samt industrilokaler m.m.

4.0 Extreme består precis som thermopool 3.0 av block med en hård insida. Det som skiljer dem åt är att dessa block är större och mer effektiva.

Thermoblocken för thermopool 4.0 Extreme väger endast ca 1,5 kg och staplas som byggklossar. Då monteringen är enkel och klossarna har låg vikt, gör att byggprocessen blir snabb och ger mindre arbetsbelastning än andra byggsystem.

4.0 blockens storlek är 125cm och höjden 37,5 cm. Vilket gör att man behöver endast ha 4 rader till en 1,50m djup pool istället för 6 rader. Därmed sparar man dels armeringsjärn, betong och arbetstiden blir kortare än för 3.0 blocken.

Är en ovanmarkspool något för dig?

Drömmer du om en pool ovan mark? Kanske bygga ett härligt däck av trä runtom din pool där hela familjen kan njuta av solen och vattnet. Gå in och välj bland våra modeller av pooler och hitta en som passar just din trädgård eller tomt.

Våra ovan mark pooler är av bästa kvalitet. Välj själv om din pool ska stå ovan mark eller om du vill ha en delvis nedgrävd pool. Thermo poolerna är av väldigt stabil konstruktion och ram, du kan känna dig trygg när familjen tar ett bad. Välj vilken form och storlek som passar era behov samt tomten bäst.

Man kan lätt tro att dessa är enkla att installera, men vi rekommenderar att man har förkunskaper inom byggbranschen för våra ovan mark thermopool produkter. En thermopool ovan mark är relativt billig i inköp, här är det arbetet som är det mer kostsamma.

Hur lång tid tar det?

Att bygga en pool ovan mark har en byggtid på ca 6-10 veckor. Där man räknar med en vecka för grävning, underlag, dränering och gjuta bottenplattan. Sedan tar det några dagar för att bygga upp och armera pool blocken, för att sedan fylla dem med betong.

Därefter måste man vänta i 4 veckor för att betongen ska härda. Då betongen är inkapslad utan tillgång till syre, tar det längre tid att härda än vanligtvis när du använder detta material.

Pooltillbehör

Söker du pooltillbehör till din pool och trädgården hittar du flertalet produkter med hög kvalitet hos oss på Pooltime. Allt från stege till din pool, poolskydd, pooltak, poolrobot, poolvärmepump m.m.

Vi tillhandahåller premium varumärken på våra produkter för pooltillbehör för att du ska känna dig trygg och nöjd med ditt köp. Du kan enkelt beställa direkt här på vår webbplats.

Kontakta gärna oss om du har frågor eller funderingar angående pool ovan mark för din tomt eller om du vill ha poolen nedgrävd. Vi finns här för dig!