Premium pool och pooltak från en pålitlig leverantör

Pooltime
 BEGÄR OFFERT   BOKA HEMBESÖK  TELEFON  EMAIL
[icon url = "mailto: info@pooltime.se" size = "15px" color = "# 35b1ca"] Premium pool och pooltak från en pålitlig leverantör
[icon url = "mailto: info@pooltime.se" size = "15px" color = "#35b1ca" icon = "fa fa-envelope"] info@pooltime.se
 [icon url = "tel:0102067060" size = "15px" color = "#35b1ca" icon = "fa fa-phone"] 010 - 206 70 60[icon url = "https://www.pooltime.se/kontakt/" size = "15px" color = "#35b1ca" icon = "fa fa-globe"] Kontakta oss
Pooltime.se

Bygga pool i Västerås?

Ett skönt dopp i sin egna pool i Västerås, det kan bli verklighet med oss på Pooltime som er poolåterförsäljare. En pool på tomten kan verkligen förhöja både livskvalitén, trädgården och värdet på huset. En oas i trädgården där man kan ta ett svalkande bad en riktigt varm sommardag eller se sina barn leka med glada skratt och rop. En pool kan även vara ett perfekt sätt att få bra motion på. Där kan man utveckla sin kondition i lugn och ro utan trängsel.

Det är enklare än man tror att köpa pool när man köper pool av experter inom poolbranschen. Låt oss på Pooltime få göra denna investering till det bästa för dig!

Med vår långa erfarenhet inom poolbranschen i Sverige, med våra pooler av väldigt hög kvalitet och våra otroligt kompetenta medarbetare, kan vi göra installationen av er drömpool till det bästa i Västerås!

 

Vi är experter på pool i Västerås

Att bygga pool på sin tomt är för många en stor investering. Anlitar du oss på Pooltime är du i trygga händer av våra experter, för er byggnationen av pool i Västerås. Ta med dig din idé till oss, så kan vi hjälpa dig att skräddarsy ditt poolpaket på det bästa sätt enligt dina önskemål. Vi hjälper dig med din pool i Västerås med omnejd.

Processen är relativt enkel för att bygga en pool. Vi skickar en offert på ett komplett poolpaket med pooltak och värmepump samt även en ungefärlig kostnad för poolentreprenaden. Genom offerten får man fram ett pris på vad det kostar att bygga poolen genom totalentreprenad, där vår poolbyggare genomför ett nyckelfärdigt arbete.

Våra duktiga entreprenörer har många års erfarenhet av att bygga samt installera pool i Västerås. Vi erbjuder ett stort sortiment av pooler att välja mellan för att man ska hitta det bästa för just sin tomt och preferenser. Välkommen att kontakta oss för mer information om pooler eller kostnadsfri rådgivning i Västerås.

Vilka pooler finns det hos Pooltime?

Idag finns det många olika material att välja mellan och många olika sätt att bygga pool på. Det finns många pooltyper på marknaden och dessa kan man dela in i två kategorier. Pooler som levereras som en hel balja och de som kommer i delar. Med pool som levereras hela, alltså “hel balja”, går installationen mycket fortare och man behöver inte ha PVC linerduk i poolen.

Thermoplast Pool / PP Pool, miljövänlig “helbalja” komplett poolpaket

swimmingpool_main

Thermoplast-pool eller Polypropylen-pool (PP Pool) / Plastpool är den senaste teknologin i Sveriges poolbransch. Poolens material består av ett miljövänligt material som heter Polypropylen och tillhör gruppen thermoplast. Dessa har en extremt bra isoleringsförmåga.

Thermoplast-pooler levereras som en “hel balja” precis som glasfiberpooler. Eftersom polypropylen är ett homogent material, bildas det inte osmos/ böldpest. Vilket det kan göra i de billiga glasfiberpoolerna som innehåller polyester. Materialet är väldigt stryktåligt, vilket innebär att även hundar kan bada i poolen! För att läsa mer om Pooltimes PP Pooler vänligen titta i vår poolkatalog.

Läs mer om poolpaket av PP Pool eller konfigurera PP Pool online i vår webbutik.

Glasfiberpool

Denna pool levereras som en “hel balja”. Denna typen av pool har det under de senaste åren varit en väldigt stor efterfrågan på marknaden i Sverige. Vi på Pooltime väljer noggrant våra leverantörer, för att ni ska få så lång livslängd som möjligt på er pool. Glasfiber är ett väldigt känsligt material och det gör det extra viktigt att välja en bra leverantör.

Anledningen till detta är att billiga glasfiberpooler (av låg kvalité) som innehåller polyester, kan få något som kallas för böldpest eller osmos. Då polyestern sakta släpper igenom vatten som fryser på vintern. Det gör att poolen kan spricka och/eller mögla på sommaren samt bilda bubblor i ytskiktet.

Vår leverantör erbjuder världens mest unika pool från den patenterade Composite Armour teknologin. Dessa glasfiberpooler kallas också för kompositpooler.

Kompositpooler innehåller ett nät av kevlar samt kolfiber, det gör poolväggarna flexibla men samtidigt extremt stryktåliga. Kompositpooler innehåller endast vinylester och ingen polyester, därför lämnas det livstids garanti på dessa.

Thermopool / Isopool
komplett poolpaket

Thermopool poolpaket

Thermopoolen består av polystyren-block som man sedan fyller med betong, detta blir poolens stomme. Vi erbjuder Thermopool från Chemoform och Jackon. Poolväggen bekläs därefter med en liner, som finns att välja i många olika färger. Isopool är ett otroligt bra alternativ till de som har svårt att få ner en färdig pool i marken.

Oavsett vilken poolmodell ni bestämmer er för, är ni välkommen att rådfråga våra säljare inför ert pool-köp. Markpool eller Ovanmarkspool, Glasfiberpool, Thermoplast Pool, Thermopool eller Linerpool – Hjälper vi er att välja rätt drömpool för just er tomt i Västerås!

Läs mer om våra thermopooler eller konfigurera thermopoolen direkt i webbutiken.

Ovanmarkspool / barnpool

Ovanmarkspooler eller även kallade barnpooler finns i många storlekar. Det som är gemensamt för dessa pooler är att de står ovan mark, samt att de är en självbärande konstruktion av plåtstomme och liner.

Ovanmarkspool / barnpooler är oftast instegsmodeller, där man först köper en ovanmarkspool som familjepool som test. Många som har provat på en pool ovanmark, satsar ofta sedan på en nedgrävd pool som permanent markpool. Våra modeller av ovanmarkspool hittar ni i webbutiken.

Kompletta poolpaket

Vi har även tagit fram kompletta poolpaket för att underlätta för våra kunder. Arbetar man inte med pooler, kan det vara svårt att veta vilka produkter man faktiskt behöver till sin pool eller till dess tillbehör. Som exempel, köper man poolbelysning behöver man även en transformator till den.

Poolpaketen är indelade i grundpaket, komfortpaket, värmepaket, osv. Se våra poolpaket

Skriv till oss

Postadress

Pooltime.se – Toth Invest Solutions AB
BOX 30099
200 61 Limhamn

E-mail

info@pooltime.se

Org. nr.

556829-4796
VAT: SE556829479601

Bankgiro

BG: 721 – 4695

Ring oss

Telefon

070 – 78 22 261

Telefontider:

Mån-Fre: 10:00 till 18:00
Lördag: 11:00 till 14:00

Eller fyll i nedanstående formulär för att enkelt kontakta oss och få en offert:

  Bygga pool på egen hand i Västerås

  Det är många kunder som hellre vill bygga sin pool själv. Då kan det vara bra att veta priset för att bygga pool. De priser som vi erbjuder för installation av pooler är väldigt konkurrenskraftiga och prisvärda. Ofta kan det vara bättre samt tryggare att låta en fackman sköta byggnationen av poolen, istället för att göra det själv.

  Tar man hjälp av en expert vet man att allt går korrekt till. Det går fortare, du kan lägga tid på annat istället, luta dig tillbaka och njut av poolen när den är klar. Vid hembesök i Västerås med omnejd är även grävaren och poolinstallatören/poolbyggaren med på plats, för att er offert ska bli så exakt som möjligt.

  Det är ett perfekt tillfälle att ställa frågor till dem som är experter på att bygga pool innan man börjar bygget. Sedan är det fritt fram att börja på byggnationen av er drömpool.

   

  Bra att tänka på inför ert poolbygge i Västerås

  Även om man oftast inte behöver varken marklov eller bygglov vid byggnation av pool, i Västerås stad med omnejd, krävs det ändå ett visst sunt förnuft när man bygger pool. Några saker som är bra att fundera på innan bygget är:

  • Det första man bör göra är att fundera ut poolens placering på tomten, samt vilken storlek och form som passar bäst för era behov.

  • Sen behöver man bestämma om den ska vara delvis respektive helt nedgrävd eller ovan mark.

  • Kontrollera eventuella ledningar och rördragningar för er trädgård på hemsidan ledningskollen.se. Det är kundens som har ansvar för att kontrollera var ledningarna ligger. För att man ska veta vart man inte kan placera poolen.

  • Ta kontakt och prata med grannar i området som har byggt pool. Det är bra att känna till hur markförhållandena och grundvattens nivån är.

  • Fundera på om man har tid och/eller ork att bygga poolen själv? Eller om man vill ta in delad- eller totalentreprenad.

  • Bra att tänka på är även, när på året man vill börja byggnationen av poolen. Många börjar bygga på hösten för att ha den klar till våren.

  • Läs om vilka olika poolkonstruktionerna det finns. Vilka för- och nackdelarna de har.

  • Begär en kostnadsfri offert från oss på Pooltime och prata med vår poolexpert

  • Boka ett hembesök för din pool i Västerås.

   

  Tillbehör till er pool i Västerås

  Hos oss hittar man även ett väldigt brett och stort sortiment med pooltillbehör som man kan behöva till sin pool. Välj mellan pooltillbehör som gör det mer behagligt att vistas i sin pool eller mer praktiska sådana.

  Grundutrustningen för en pool är dels en cirkulationspump som cirkulerar runt vattnet och ett sandfilter som renar vattnet. Sedan finns det diverse olika tillbehör för att göra poolvattnet renare. En UV-lampa förändrar bakteriers DNA för att den inte kan fortplanta sig, vilket gör att det krävs hela 70-80% mindre klor i vattnet.

  Poolvärmepump behövs om man vill värma upp poolvattnet till 30 grader, det gör att man kan använda poolen från mars till oktober. Pooltak är ett populärt pooltillbehör som isolerar poolen, det förhindrar att smuts eller löv hamnar i poolen och skyddar även barn samt djur från att trilla ner i poolen.

   

  Här följer några exempel av de tillbehör vi tillhandahåller i vårt sortiment:

  • Pooluppvärmning
  • Trappor & poolstege
  • jet swim
  • Vattenrening
  • Poolbelysning
  • Pool & spa kemikalier
  • Skimmer & inlopp
  • Poolpump & elskåp

  Placering av poolen

  Att placera poolen rätt är av stor betydelse. Inte bara av praktiska skäl, som vart ens ledningar går, utan även för att det ska vara optimalt för användningen av poolen. Det är även ett permanent beslut då poolens placering inte går att ändra sen när poolen är installerad.

  Det är även en god idé att placera poolen på en bra samlingsplats. Dock inte för nära en utgång från huset, man vill inte vara nära på att trilla ner i poolen varje gång man går ut från sitt hus. Men samtidigt inte för långt bort från huset, att kunna se sin pool är för många en njutning.

  De flesta människor mår bra av att vara nära vatten och att se när det blå vattnet glittrar i poolen på sommaren är något man inte tröttnar på. Man vill även kunna ha bra uppsyn om ens barn är i poolen.

   

  Pooltak

  En annan sak som är bra att tänka på är att ha några meter fritt bakom sin pool, ifall man vill ha pooltak. Många tänker inte på att pooltaket behöver en plats när den inte täcker ens pool. Detta brukar kallas för pooltakets “parkeringsplats”.

  Bra att tänka på är att man behöver åtminstone 1 meter extra utöver “parkeringsplatsen” för att man ska kunna gå runt sin pool. Även fast man inte tänkt köpa pooltak, kan det vara bra att ha det i tankarna ifall man vid ett senare tillfälle vill köpa tak till poolen.

  Säkerhet brukar vara en av de vanligaste orsakerna till att man köper ett pooltak, men det finns även andra orsaker till att skaffa ett pooltak. Pooltak skyddar vattnet i pooler från föroreningar såsom sand, sten, smuts, löv och inte minst regnvattnet som förändrar poolens pH värde.

  Ett pooltak är även ett bra ekonomiskt alternativ. När man täcker poolen kan man nyttja poolen under en längre period, man förlänger badsäsongen. Då kan man räkna med att kunna bada i poolen från april till oktober i 28-30 graders vatten, då pooltak har en hög isoleringsförmåga.

   

  Hur långt avstånd är det till där pumprummet ska sitta?

  Grundregeln är att pumprummet ska sitta så nära poolen som möjligt, men helst inte längre bort än 10 m från poolens kant. Poolvärmepumpen ska sitta så nära inloppen som möjligt för att undvika värmeförluster på vägen till poolen.

  Har man inte möjlighet att ha cirkulationspumpen och filter i ett förråd/garage ovan mark, finns det färdiga pumprum att köpa för att sänka ner bakom poolen. Nackdelen med dessa pumprum är dock att vinterstängning blir mer omständig, samt att om det blir läckage kan hela pumprummet fyllas med vatten och förstöra all elektronik.

   

  Kontakta vår poolexpert – Få gratis rådgivning

  Vi som arbetar på Pooltime har varit inom svenska poolbranschen i flera decennier och har följt utvecklingen på den svenska poolmarknaden. Vår kännedom är stor om fördelar samt nackdelar mellan de olika pooltyperna och poolkonstruktionerna. Denna erfarenhet är något vi gärna delar med oss av till våra kunder, för att bygget av er pool ska bli så bra som möjligt. Hör av er idag och boka ett kostnadsfritt hembesök.

  På vår hemsida hittar du mängder av inspiration. Spana på vårt breda sortiment av pooler och tillbehör. Vi har gratis hembesök och gratis rådgivning när du funderar på att köpa pool av oss i Västerås. Kontakta våra poolexperter!

   

  0
   0
   Din varukorg
   Din varukorg är tomTillbaka till butiken
    Beräkna frakt
    Verkställ rabattkod