Premium pool och pooltak från en pålitlig leverantör

POOLTIME_logo-ai
 BEGÄR OFFERT   BOKA HEMBESÖK  TELEFON  EMAIL
Premium pool och pooltak från en pålitlig leverantör
Pooltime.se

Pool – PP Pool, glasfiberpool, termopool och linerpool

Ska ni bygga pool hemma

Har du någon gång drömt om en egen pool som är anpassad efter just dina behov och din trädgård? Ta med dig din idé till oss och låt oss skräddarsy ditt poolpaket på det sätt som du vill ha den.

Vi på Pooltime i Malmö hjälper dig genom hela processen. Våra kompetenta medarbetare hjälper dig att omvandla din pooldröm till en färdig Thermoplast-pool. Processen är enkel för att bygga pool. Vi skickar en offert på komplett poolpaket med pooltak och värmepump där även en ungefärlig kostnad för poolentreprenaden specificeras. Genom offerten får man fram ett pris vad det kostar att bygga poolen genom totalentreprenad där vår poolbyggare gör ett nyckelfärdigt arbete. Flertalet kunder väljer även att bygga poolen själv och då är det nyttigt att veta kostnaden för att bygga en pool. Priset vi lämnar på installationen är mycket konkurrenskraftigt och oftast är det bättre att låta en fackman bygga poolen. Därefter bokar vi tid för hembesök där även grävaren och poolinstallatör/poolbyggare finns på plats för att se ifall offerten behöver justeras. Därefter är det fritt fram att bygga din drömpool!

Thermoplast PP Pool / Plastpool

Thermoplast PP Pool eller plastpool är den senaste teknologin inom poolbranschen. Poolen tillverkas av termoplasten Polypropylen (PP). Förutom att poolen är tillverkad i ett material som har en utmärkt isolerförmåga har den dessutom egenskaper som linerpooler eller glasfiberpooler saknar.

Att tänka på när du ska köpa pool

 

Behöver jag ansöka om bygglov för att skaffa en pool?

För att bygga pool krävs generellt sett inte något bygglov från kommunen men man måste dock se till så att man inte bygger poolen på en prickad mark. Bygger man pool lite närmare grannens tomt brukar man även kräva grannarnas tillåtelse.

Pooltyp – Vilken typ av pool ska jag välja?

Det finns mellan 10-15 olika pooltyper som erbjuds i Sverige, allt ifrån ovanmarkspooler till markpooler. Det är oftast tomtens placering som avgör vilken pooltyp som passar just där. Tidigare (från 60-talet och framåt) var pooler beklädda med liner och var ett populär alternativ just för att materialet var lätttillgängligt i Sverige och därmed billigt att köpa in.

På senare tid har man dock valt att undvika dessa material och man har börjat bli mer miljömedveten även inom poolbranschen och material som PVC undviks allt mer, trots att poolens linerduk består just av PVC. Numera väljer man ofta miljövänliga alternativ såsom PP (Polypropylen) pooler som dessutom levereras färdigkoppladeoch som “hel balja” och därmed är installationskostnaden minimal. Se vårt utbud av pooler här.

Poolens storlek

Beroende på tomtstorleken kan man välja olika poolstorlekar. De vanligaste poolstorlekarna är 3 x 6 m och 4 x 8 m. Har man en mindre tomt på < 400 m2 så är 3×6 m en vanlig storlek och har man en större tomt > 400 m2 så passar 4 x 8 m oftast bra.

Dessa två storlekar är standard i Sverige men det finns såklart även udda mått på pooler. Nackdelen med dessa unika storlekar är att man ofta köper ett poolpaket med pooltak för att förlänga poolsäsongen och dessa pooltak tillverkas för standardstorlekarna.

Vill man då ha ett pooltak så blir även pooltaket måttanpassat. För att jämföra kostnaden så kostar ett 4 x 8 m standardpooltak ca 60-80 000 kr, medan väljer man ett pooltak för en 3.7 x 8.7 m pool så hamnar kostnaden för pooltagket på 100 – 120 000 kr.

Placering av poolen

Att fundera ut poolens placering är väldigt viktigt vid ett poolköp eftersom poolens placering inte går att ändra på när den väl är installerad.

Frågor som du behöver fundera på är:

Hur kommer vi använda poolen?

Man vill ofta placera poolen så att den blir en central samlingsplats i trädgården. Du vill inte ha poolen alltför nära utgången från huset så du nästan  ramlar direkt i poolen när du kommer utanför dörren. Samtidigt så vill du inte ha den för långt bort från huset.

Vart går solen upp och vart går den ner?

Oftast vill man ha solen mot sig när man sitter på trappan eller på sittbänken under eftermiddagen och inte ha den i ryggen.

Kommer det bli skugga?

Om grannens hus, byggnader eller träd gör skugga under eftermiddagen kan det vara klokt att fundera ut en annan placering av poolen.

Finns det plats för att skjuta bort pooltaket?

Många tänker inte på att pooltak behöver en “parkeringsplats” bakom poolen för att kunna skjuta undan den från poolområdet. Plats som rekommenderas bakom poolen är 3,2 m  då pooltaket tar upp ca 2,2m i “parkerat läge” och då har man ca 1 m över för att kunna gå runt poolen. Har man inte tänkt att köpa ett pooltak när man köper sin pool så är det ändå klokt att ha 3,2 m ledigt utrymme bakom poolen ifall man vid ett senare tillfälle kommer på att man vill ha ett pooltak.

Finns det stora träd runtomkring poolområdet?

Träd fäller löv och är alltid ett stort problem vid köp av pool. Björk fäller tre gånger per år och har man inget pooltak så hamnar allting i poolen. I samband med grävning kan man även ta bort trädens rötter och buskar när man ändå har grävmaskinen på plats.

Hur långt avstånd är det till där pumprummet ska sitta?

Grundregeln är att pumprummet ska sitta så nära poolen som möjligt men helst inte längre bort än 10 m från poolens kant. Poolvärmepumpen ska sitta så nära inloppen som möjligt för att undvika värmeförluster på vägen till poolen.

Har man inte möjlighet att ha cirkulationspumpen och filter i ett förråd/garage ovanmark så finns det färdiga pumprum att sänka ner bakom poolen. Nackdelen med dessa pumprum är att vinterstängning blir mer omständig, samt att om det blir läckage så kan hela pumprummet fyllas med vatten och förstöra all elektronik.

Syns poolen från vardagsrummet?

Att ha en pool ska inte enbart vara hälsosamt och höja livskvalitén utan även höja känslan överlag i hemmet. Att kunna se sin pool är för många en njutning. De flesta människor mår bra av att vara nära vatten och att se när vattnet glittar i poolen på sommaren är något man aldrig tröttnar på. En pool ger även ett lyft under vinterhalvåret. Under vinterhalvåret när poolen är stängd och det är mörkt ute så ber det hela trädgården ett lyft när att poolens lampor belyser vattnet.

Poolens trappa

Poolens trappa ska alltid sitta i den ändan som är närmast huset / uteplatsen / altanen. Man ska även tänka på var solen går ner och upp så att man får solen i ansiktet istället för ryggen. För en mindre pool på 3 x 6 m är hörntrappa, rund hörntrappa eller hörntrappa med sittbänk att föredra så att man kan använda hela poolens längd.

För en större pool på 4 x 8 m är helgaveltrappa eller hörntrappa med sittbänk att föredra. Man kan då sitta vid helgaveltrappan samtidigt som man kan gå ner i poolen, på senare år är det dock många som har valt hörntrappa med sittbänk istället eftersom helgaveltrappa tar 1,2 m från poolens längd.

Var sätter man pooltillbehören

Pooltillbehören såsom poolpump, sandfilter sätter man lämpligast vid ett förråd eller garage som ska helst ska vara placerat max 10 m från poolkanten. Sitter det längre bort finns det en risk att man behöver dimensionera om pumpstorleken eller rördimensionerna. Har man inte plats att sätta pooltillbehören vid ett förråd eller garage så erbjuder vi färdiga pumprum att sänka ner i marken bredvid poolen.

Hur stor pool ska jag ha?

Grundregeln säger att har man en mindre tomt på <400 m2 så är en poolstorlek på 3 x 6 m att rekommendera, medan större tomter på >400 m2 kan ha poolstorlekar på 4 x 8 m eller större. Dessa två poolstorlekar är standard idag i Sverige och alla pooltak tillverkas just för dess poolstorlekar.

Vilka tillbehör behöver jag till min pool?

Grundutrustningen för pool är cirkulationspump som cirkulerar vattnet och sandfilter som renar vattnet. Sedan finns olika tillbehör för att få renare poolvatten. En UV-lampa förändrar bakteriers DNA så att den inte kan fortplanta sig och därmed krävs 70-80% mindre klor i vattnet. Poolvärmepump behövs för att värma upp poolvattnet till 30 grader om man vill från mars till oktober. Pooltak är ett populärt pooltillbehör som isolerar poolen samtidigt som den förhindrar att löv faller i poolen.

På senare tid har flera automatiseringsutrustningar kommit som pooltillbehör. Dessa automatdoserare underlättar underhållet av poolen och mäter samt doserar själv pH eller klor.

Ett populärt pooltillbehör är saltklorinator eller automatisk saltklorinator. Genom att hälla i salt i poolvattnet omvandlas salt (NaCl) till natriumjoner och klorjoner. Klor renar vattnet medan natrium gör att huden inte torkar ut. Skillnaden mellan saltklorinator och automatiskt saltklorinator är att i den senare mäts även klorhalten och man inte behöver själv hålla reda på salthalten och klorhalten i poolen.

Kompletta poolpaket

Våra poolpaket är indelade i grundpaket, komfortpaket, värmepaket, osv. Dessa paket har vi tagit fram för att underlätta för våra kunder att skaffa rätt utrustning till sin pool, exempelvis så behöver man ha en transformator om man köper en poollampa vilket kan vara svårt att veta om man inte arbetar med pooler. Se våra poolpaket

Bygga pool själv – vad du behöver veta

Flertalet av våra kunder väljer att själva bygga poolen (detta gäller PP Pool). Förfarandet är att man anlitar en grävare som tar bort jordmassan, sätter dränering och underlaget och eventuellt gjuter en bottenplatta för poolen. Därefter levereras poolen som man återfyller men torrbruk / betong samtidigt som man fyller poolen med vatten. Är man lite händig så är våra pooler det perfekta köpet för de som vill bygga pool själv.

Läs mer om att bygga pool här.

Köper du en Thermopool behövs det dock mycket mer byggkunskaper än att endast vara “händig”. Det är många moment som kan gå fel vid ett thermopoolbygge, allt från hur man sätter armeringen i bottenplattan till att stödja frigolitblocken när man fyller poolväggarna med betong så att inte väggarna sprängs. Det är också viktigt att man vet hur man ska sätta liner i poolen eller skära ut för skimmer, inlopp och lampor. Ett litet misstag kan kosta tiotusentals kronor att åtgärda om det ens går.

Hjälp med att installera din pool?

Vi hjälper våra kunder i hela Sverige alltifrån Malmö, Stockholm till Uppsala, Gävle att installera pool. Våra duktiga entreprenörer har många års erfarenhet av att bygga och installera pool. Kontakta oss för en offert!

Läs mer om vad det kostar att bygga en pool här.

Installation av pool

Kontakta en poolexpert – Gratis rådgivning

Vi som arbetar på Pooltime har varit inom poolbranschen i flera decennier och följt utvecklingen på den svenska poolmarknaden. Vi vet fördelar och nackdelar mellan olika pooltyper och poolkonstruktioner och vill gärna dela med oss av våra erfarenheter med våra kunder. Vi har gratis hembesök och gratis rådgivning när du funderar på att köpa pool. Kontakta våra poolexperter!

Olika typer av pooler

Idag finns flertalet sätt att bygga pool på och flertalet material att använda. Det finns många pooltyper på marknaden och dessa kan indelas i två kategorier. Pooler som levereras i delar och som en hel balja. Med pool som levereras i helhet som “hel balja” blir installationen mycket snabbare och man undviker även PVC linerduk i sin pool. Se vårt utbud av pooler här.

Pooler

Glasfiberpool

Denna pool levereras som “hel balja”. Det har under de senaste åren varit en stor efterfrågan på just denna typ av pool på marknaden. Vi på Pooltime väljer noggrant våra leverantörer för att livslängden ska bli så lång som möjligt då glasfiber är ett känsligt material och det är viktigt att välja rätt leverantör. Anledningen till detta är att billiga glasfiberpooler (i låg kvalité) som innehåller polyester kan få så kallad böldpest eller osmos eftersom polyestern sakta släpper genom vatten som fryser på vintern och gör så att poolen spricker eller möglar på sommaren och bildar bubblor i ytskiktet.

Vår leverantör erbjuder världens mest unika pool från den patenterade Composite Armour teknologin. Dessa glasfiberpooler kallas även för kompositpooler.

Kompositpoolen innehåller ett nät av kevlar och kolfiber och därmed blir pool väggarna flexibla men samtidigt väldigt stryktåliga. Kompositpoolen innehåller endast vinylester och ingen polyester och därmed lämnar man livstids garanti på dessa.

Thermoplast Pool / PP Pool

Thermoplast-pool eller Polypropylen-pool (PP Pool) / Plastpool är den senaste teknologin inom poolbranschen. Poolens material består av det miljövänliga materialet Polypropylen som tillhör gruppen termoplast och har en enormt bra isoleringsförmåga.

Thermoplast-poolen levereras som en “hel balja” precis som glasfiberpoolen. Eftersom polypropylen är ett homogent material kan det INTE bildas osmos / böldpest som det kan göra i billiga glasfiberpooler innehållande polyester. Materialet är stryktåligt och därför kan även hundar kan bada i poolen!

Thermopool / termopool / isopool

Thermopoolen består av polystyren-block som sedan fylls med betong vilket blir poolens stomme. Vi erbjuder Thermopool från Jackon och från Chemoform. Poolväggen bekläs därefter med liner av olika färger. Isopool är alternativet till dem som har svårt att få ner en färdig pool i marken.

Oavsett vilken poolmodell du har bestämt dig för så får du gärna rådfråga våra säljare inför poolköpet. Markpool eller Ovanmarkspool, Glasfiberpool, Thermoplast Pool, Thermopool eller Linerpool – Vi hjälper er att välja rätt drömpool!

Ovanmarkspool / barn pool

Ovanmarkspooler eller även kallade barn pooler finns i olika storlekar. Vad som är gemensamt för dessa pooler är att de står ovan mark och är en självbärande konstruktion av plåtstomme och liner. Ovanmarkspool / barn pooler är oftast instegsmodeller där man först köper en ovanmarkspool som familjepool som ett test. Därefter när man har provat på hur det är att ha en pool ovanmark så satsar man oftast på en nedgrävd pool som permanent markpool. Våra modeller av pooler ovan mark hittar ni webbutiken.

0
  0
  Din varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Calculate Shipping
   Apply Coupon