Poolvärmepump

En poolvärmepump är en populär lösning för att värma poolen. Genom att kombinera poolvärmepumpen med ett pooltak kan du ha 30 grader varmt i poolen från april till oktober utan att elräkningen skjuter i höjden.

Varför ska man skaffa en poolvärmepump?

Eftersom den svenska sommaren ofta är oberäknelig är en poolvärmepump ett tillbehör som många välja att skaffa till sin pool. Poolvärmepumpen är enkel att ställa in då den har inbyggd flödesvakt och känner av om vattenflödet skulle stanna. Den har även en inbyggd timer så att du kan ansluta cirkulationspumpen till värmepumpen.

Vi har poolvärmepumpar från Brilix och Pooltimes poolexperter hjälper er gärna att välja rätt modell för era behov. Kontakta oss redan idag!

Showing 1–16 of 21 results

Vi erbjuder Sveriges bredaste sortiment av poolvärmepumpar!

Premium poolvärmepumpar från ledande leverantörer som Brilix, Azuro och Pahlen, allt från ON/OFF poolvärmepumpar till det senaste teknologin med inverterteknologin, där värmepumpens kompressor, fläkt och ventiler är steglösa. Köp poolvärmepump hos Pooltime idag!

Varför ska jag välja Azuro poolvärmepump?

Azuro värmepumpar är pålitliga, men samtidigt konkurrenskraftiga budget poolvärmepumpar. Azuro poolvärmepumpar finns både som ON/OFF och som inverter poolvärmepumpar.

Varför ska jag välja Brilix poolvärmepump?

Brilix värmepumpar är storsäljaren i Sverige. Modellen med XHPFDPLUS är en ON/OFF pump medan XHPFDPLUS-E är en inverter poolvärmepump där kompressorn är steglös. Väljer man modellen XHPFDPX så får man en kraftig maskin med full inverter teknologi där både kompressorn, fläkten och ventilen är steglös och man får upp kapaciteten COP värdet till över 13!

Varför ska jag välja Pahlen poolvärmepump?

Pahlens värmepumpar är vår senaste tillskott. Pahlen kännetecknas av premiumprodukter och även här har man visat vad man kan. Deras Calidi poolvärmepumpar finns som inverterpumpar med hög kvalité. Plast kabinett som inte rostar och pålitlig drift.

Skillnad mellan ON/OFF poolvärmepump jämfört med Inverter eller fullinverter poolvärmepumpar?

ON/OFF värmepumpar är den vanligaste och enklaste poolvärmepumpen på marknaden. Dessa mäter poolvattnets temperatur och antingen går igång med full kraft på 100% när temperaturen behöver höjas eller stängs av när temperaturen har nåtts.

Inverter / halvintverter poolvärmepump har en steglös kompressor, medan flät och trevägsventilen är fortfarande som hos en ON/OFF pump. Med en steglös kompressor kan värmepumpen vara igång på en viss procent av totala effekten exempelvis endast 40% för att på det sättet spara energi. Inverter poolvärmepumpar är därför en ekonomisk lösning och har oftast ett COP värde på 9-12. Halvinverter värmepumpar har fläkthastighet som kan få 3-5 hastigheter.

Full-inverter poolvärmepumpar har både kompressor, fläkt och trestegsventilen steglös och är den mest optimala och den mest effektiva poolvärmepumpen på marknaden med ett COP-värde på runt 16-20.
Inverter värmepumpar har tre val på displayen att välja mellan:

Silent – Driften optimeras för att minimera fläktens hastighet och värmepumpen går på 10-30%
Smart – Värmepumpens hastighet blir 30-80%
Power – Värmepumpen fungerar som en ON/OFF pump och hastigheten går upp till 80%-100%

Vad ska man tänka på när man ska köpa en poolvärmepump?

När man köper en poolvärmepump ska man tänka på placeringen av poolvärmepumpen, storleken av poolvärmepumpen och vilken typ av poolvärmepump man är ute efter. Placeringen av poolvärmepumpen ska vara så nära som möjligt poolens inlopp för att man inte tappar värme mellan poolvärmepump och inloppet. Ett standardmått är att poolvärmepump ska sitta närmare än 10 m inloppet.

Hur vet jag vilken pump jag behöver till min pool?

En poolvärmepump väljer man efter poolens storlek. En standardmått är att en pool på 3x6m med pooltak klarar sig att hålla 25 grader på 5kW poolvärmepump. En 4x8m pool med pooltak klarar sig på 9kW och en 5×10 m pool med pooltak klarar sig med en poolvärmepump på 12kW.

Tar man bort pooltaket så måste man gå upp ett storlek och då får 3×6 m pool 9kW, 4×8 m pool 12kW och 5×10 m pool 16kW poolvärmepump. Mycket beror såklart på utetemperaturen, då en pool lätt kan tappa flera grader under natten, speciellt om det är kallt ute.

Tillbehör till poolvärmepumpar

Till poolvärmepumpar är rekommenderad tillbehör en By-pass koppling som består av tre kulventiler. Genom en by-pass koppling kan man styra vattenflödet genom poolvärmepumpen. Har man för snabbt flöde kan vattnet gå genom utan att poolvärmepumpen ens värmer upp den och då tappar man effekten.

Till värmepumpar finns även väggfäste att köpa in. Golvfästet med gummifötter är inkluderad i paketet.