Intresserad av att bygga pool i Malmö?

Ett svalkande dopp i sin egna pool i Malmö, med oss på Pooltime kan det bli verklighet. En pool på tomten kan på ett underbart sätt förhöja både livskvalitén, trädgården och värdet på ens hus. En oas i trädgården där man kan fly undan och ta ett härligt dopp eller se sina barn leka med glada skratt och rop. Kanske skapa fina minnen med sina vänner och bekanta med ett poolparty.

Vi på Pooltime kan göra denna investering till det bästa för dig! Med vår långa erfarenhet inom poolbranschen i Sverige, med våra pooler av väldigt hög kvalitet och våra otroligt kompetenta medarbetare, kan vi göra installationen av er pool till det bästa i Malmö med omnejd!

Vi är experter på pool i Malmö

Det är för många en väldigt stor investering att bygga pool på sin tomt. Genom att anlita oss på Pooltime är ni i trygga händer av experter, för er byggnationen av pool. Varmt välkommen med er idé till oss! Vi kan hjälpa dig att skräddarsy ditt poolpaket på ett optimalt sätt enligt dina önskemål. Vi hjälper dig med tips och råd som är viktiga innan man bygger sin pool i Malmö eller Skåne.

Processen är ganska enkel vid bygget av en pool. Vi skickar en offert på ett komplett poolpaket, med pooltak samt värmepump och även en ungefärlig kostnad för poolentreprenaden. Genom offerten får man fram en kostnad på byggnationen av poolen genom totalentreprenad, där vår poolbyggare genomför ett nyckelfärdigt arbete.

Våra duktiga entreprenörer har många års erfarenhet av bygge samt installation av pool i Malmö. Vi erbjuder ett brett sortiment av pooler att välja bland, för att ni ska hitta det bästa för just er tomt och preferenser. Ta gärna kontakt med oss för mer information om pooler eller kostnadsfri rådgivning i Malmö med omnejd.

Vilka pooler hittar ni hos oss?

Idag finns det många olika tillvägagångssätt att bygga pool på och många olika material att välja mellan. Det finns många olika pooltyper på marknaden och dessa kan delas in i två kategorier. Pooler som levereras i delar och de som levereras som en “hel balja”. Med pool som levereras i helhet, alltså “hel balja”, går installationen mycket snabbare och man behöver inte ha PVC linerduk i poolen.

Vi erbjuder två pooltyper som du hittar under följande sida för pool och swimmingpool.

Thermoplast Pool / PP Pool, miljövänlig “helbalja” komplett poolpaket

swimmingpool_main

Thermoplast-pool eller Polypropylen-pool (PP Pool) / Plastpool är den senaste teknologin inom poolbranschen. Poolens material består av ett miljövänligt material som heter Polypropylen och tillhör gruppen thermoplast. Dessa har en enormt bra isoleringsförmåga.

Thermoplast-pooler levereras som en “hel balja” precis som glasfiberpooler. Eftersom polypropylen är ett homogent material bildas det inte osmos/ böldpest. Något det kan göra i de billiga glasfiberpoolerna som innehåller polyester. Materialet är väldigt stryktåligt, vilket innebär att även hundar kan bada i poolen! För att läsa mer om våra PP Pooler vänligen se vår poolkatalog.

Läs mer om våra poolpaket av PP Pool eller konfigurera PP Pool online i vår webbutik.

Glasfiberpool

Denna pool levereras som en “hel balja”. Denna typen av pool har det under de senaste åren varit en väldigt stor efterfrågan på marknaden. Vi på Pooltime väljer noggrant våra leverantörer, för att livslängden på er pool ska bli så lång som möjligt. Glasfiber är ett väldigt känsligt material, detta gör att det är extra viktigt att välja rätt leverantör.

Anledningen är att billiga glasfiberpooler (av låg kvalitet) som innehåller polyester, kan få något som heter böldpest eller osmos. Där polyestern sakta släpper igenom vatten som sedan fryser på vintern. Detta gör att ens pool kan spricka och/eller mögla på sommaren samt bilda bubblor på ytskiktet.

Vår leverantör erbjuder världens mest unika pool från den patenterade Composite Armour teknologin. Dessa glasfiberpooler kallas också för kompositpooler.

Kompositpooler innehåller ett nät av kevlar samt kolfiber, det gör poolväggarna flexibla men även otroligt stryktåliga. Kompositpooler innehåller endast vinylester och inte polyester, därför lämnas det livstids garanti på dessa pooler.

Thermopool / Isopool
komplett poolpaket

Thermopool poolpaket

Thermopoolen består av polystyren-block som man sedan fyller med betong, detta blir poolens stomme. Vi erbjuder Thermopool från Chemoform och Jackon. Därefter klär man in poolväggen med en liner, som finns att välja i många olika färger. Isopool är ett perfekt val till dom som har svårt att få ner en färdig pool i sin mark.

Oavsett vilken poolmodell man bestämmer sig för, är man välkommen att rådfråga våra säljare inför sitt köp av pool. Markpool eller Ovanmarkspool, Glasfiberpool, Thermoplast Pool, Thermopool eller Linerpool – Vi hjälper er att välja rätt drömpool för just er tomt!

Här finns mer information om våra thermopooler eller konfigurera thermopoolen direkt i vår webbutik.

Ovanmarkspool / barnpool

Ovanmarkspool eller även kallade barnpool finns i många olika storlekar. Det som är gemensamt för dessa pooler är att de står ovan mark, samt är en självbärande konstruktion av plåtstomme och liner.

Ovanmarkspool / barnpooler är oftast instegsmodeller, där man först köper en ovanmarkspool som familjepool, som test. Många som har provat på en pool ovanmark, satsar sedan ofta på en nedgrävd pool som permanent markpool. 

Våra modeller av pooler ovan mark hittar ni i vår webbutik

Kompletta poolpaket

Vi har tagit fram kompletta poolpaket för att underlätta för våra kunder när man ska köpa pool. Arbetar man inte med pooler, kan det vara svårt att veta vilka produkter man faktiskt behöver till poolen eller till tillbehören. Som exempelvis, köper man poolbelysning behöver man även en transformator till belysningen.

Våra poolpaket är indelade i grundpaket, komfortpaket, värmepaket, osv. Se våra poolpaket

Skriv till oss

Postadress

Pooltime.se – Toth Invest Solutions AB
BOX 30099
200 61 Limhamn

E-mail

info@pooltime.se

Org. nr.

556829-4796
VAT: SE556829479601

Bankgiro

BG: 721 – 4695

Ring oss

Telefon

010 – 206 70 60

Telefontider:

Mån-Fre: 10:00 till 18:00
Lördag: 11:00 till 14:00

Eller fyll i nedanstående formulär för att enkelt kontakta oss och få en offert:

  Bygga pool på egen hand i Malmö

  Det är många kunder som vill sköta bygget av sin pool själv. Då kan det vara bra att veta priset för att bygga pool. De priser som vi erbjuder för installationen av pooler är väldigt konkurrenskraftiga och det kan ofta vara bättre att låta en fackman sköta bygget av poolen, istället för att göra det själv.

  Väljer man en expert för jobbet, vet man att allt går rätt till, det går fortare, du kan lägga tid på annat, luta dig tillbaka och njut av poolen när den är klar. Vid hembesök i Malmö/ Skåne är grävaren samt poolinstallatören/poolbyggaren med på plats, för att er offert ska bli så exakt som möjligt. Det är ett perfekt tillfälle att ställa frågor till dem kring bygget av pool, som man kan ha innan man börjar. Sedan är det fritt fram att påbörja bygget av sin drömpool.

  Bra att tänka på innan man ska bygga pool

  Även om det oftast inte krävs varken bygglov eller marklov vid byggnation av pool, i Helsingborgs stad med omnejd, krävs det ändå ett visst sunt förnuft vid byggnation av pool. Några saker som är bra att fundera över innan bygget är:

  • Det första man kan fundera över är poolens placering på tomten, samt vilken storlek och form som passar bäst för er.

  • Man behöver bestämma om den ska vara delvis respektive helt nedgrävd eller ovan mark.

  • Kontrollera eventuella ledningar och rördragningar för er tomt på hemsidan ledningskollen.se. Det är kunden som har ansvar för att kontrollera var ledningarna ligger innan man ska bygga pool. För att bäst veta vart man inte kan placera poolen.

  • Prata med grannarna i området som har byggt pool. Det är bra att känna till hur markförhållandena och grundvattens nivån är innan man bygger.

  • Fundera på om man har tiden samt orken att bygga poolen själv? Eller om det är bäst att ta in delad- eller totalentreprenad.

  • Bra att fundera över är även när på året det är bäst för er att påbörja bygget av er pool.

  • Läs om de olika poolkonstruktionerna som finns att välja mellan. Vilka för- och nackdelarna de har för er.

  • Begär en kostnadsfri offert från oss på Pooltime och prata med vår poolexpert

  • Kontakta oss och boka ett hembesök för din pool i Malmö.

  Tillbehör till pooler i Malmö

  Hos oss hittar man ett även väldigt brett sortiment kring pooltillbehör som man kan tänka sig behöva till sin pool. Välj mellan pooltillbehör som gör det behagligare att vara i poolen eller mer praktiska sådana.

  Grundutrustningen för en pool är dels en cirkulationspump som cirkulerar runt vattnet i poolen och ett sandfilter som renar vattnet. Sedan finns det diverse olika tillbehör för att göra poolvattnet renare. En UV-lampa förändrar bakteriers DNA för att det inte kan fortplanta sig i vattnet, vilket gör att det krävs 70-80% mindre klor.

  Poolvärmepump är behövligt om man vill värma upp poolvattnet till 30 grader, det gör att man kan använda poolen från mars till oktober. Pooltak är också ett populärt pooltillbehör som isolerar poolen samt förhindrar att smuts eller löv hamnar i poolen, och skyddar barn samt djur från att trilla ner i poolen.

  Några exempel av de tillbehör vi tillhandahåller i vårt sortiment:

  • Poolduk – liner

  • Pool & spa kemikalier

  • Poolrobot & poolvård

  • Vattenrening

  • Poolbelysning

  • Kantsten

  • Jet swim

  • Poolpump & elskåp

   Placeringen av sin pool

  Att placera sin pool rätt är av väldigt stor betydelse. Inte bara av praktiska skäl, som exempelvis vart ens ledningar går, utan också för att det ska vara optimalt vid användningen av poolen. Det är även ett permanent beslut, poolens placering går inte att ändra sen när poolen är installerad och klar.

  Det är en bra idé att placera sin pool på en bra samlingsplats i trädgården. Dock inte för nära utgångar från huset, man vill inte vara nära på att trilla ner i poolen varje gång man går ut. Men inte heller för långt bort från huset, att se poolen är för många en njutning. Många människor mår bra av att vara nära vatten samt att se när det blå vattnet glittrar i poolen. Det är något man inte tröttnar på. Att ha bra uppsyn över poolen är även bra om man har barn eller husdjur.

  Pooltak

  En annan sak som är bra att ha i åtanke är att ha några meter fria bakom poolen, ifall man vill ha pooltak. Det många inte tänker på är, att pooltaket behöver en plats när den inte täcker poolen. Man brukar kalla detta för pooltakets “parkeringsplats”.

  Bra att tänka på är att man behöver åtminstone 1 meter extra utöver “parkeringsplatsen” för att man ska kunna gå runt sin pool. Och även fast man inte tänkt köpa något pooltak, kan det vara bra att ha det i tankarna om man vid ett senare tillfälle vill köpa tak till sin pool.

  Säkerhet är den vanligaste orsaken till att man köper ett pooltak, men det finns även andra bra faktorer till att skaffa ett pooltak. Pooltaket skyddar vattnet i poolen från föroreningar som sand, sten, smuts, löv och inte minst regnvattnet som förändrar poolens pH värde.

  Ett pooltak är även ett bra ekonomiskt alternativ. Täcker man poolen med pooltak, kan man nyttja poolen under en längre period och förlänger badsäsongen. Man kan då räkna med att kunna bada i poolen från april till oktober i 28-30 graders vatten, då pooltak har en hög isoleringsförmåga.

  Poolens trappa

  Poolens trappa ska alltid sitta i den ändan som är närmast huset / uteplatsen / altanen på ens tomt. Man ska även fundera på var solen går upp samt ner, för att man ska få solen i ansiktet och inte i ryggen. En mindre pool som är 3 x 6 m, är hörntrappa, en rund hörntrappa eller en hörntrappa med sittbänk att föredra. Detta för att man ska kunna använda hela poolens längd.

  För en större pool på 4 x 8 m, är en helgaveltrappa eller en hörntrappa med sittbänk att rekommendera. Man kan då sitta vid sin helgaveltrappa, samtidigt som man kan gå ner i poolen. På senare år har det dock blivit mer populärt med en hörntrappa med sittbänk istället, eftersom helgaveltrappa tar upp 1,2 m av poolens längd.

  Hur stor pool i Malmö ska man välja?

  Grundregeln säger att om man har en mindre tomt på <400 m2, är en poolstorlek på 3 x 6 m rekommenderad. Medan stora tomter på >400 m2 kan ha poolstorlekar på 4 x 8 m eller större. Dessa två poolstorlekar är standard och alla pooltak tillverkas efter dessa poolstorlekarna.

  Att välja pool som passar alla ens behov och hela familjen är inte alltid en lätt uppgift. Men att bygga en oas på sin tomt där man kan fly undan Malmös varma innerstad, är guld värt.

  Ett underbart och svalkande bad som uppskattas av såväl vuxna som barn men även gäster. En pool man kan njuta av i många år framöver, som även kan höja priset på ens hus i Malmö.

  Kontakta vår poolexpert och få gratis rådgivning

  Vi på Pooltime har varit inom den svenska poolbranschen i flera decennier och har följt utvecklingen på den svenska poolmarknaden. Detta gör att vi vet fördelarna samt nackdelarna mellan de olika pooltyperna och poolkonstruktionerna. Detta och våra erfarenheter delar vi gärna med oss av till våra kunder. För att bygget av er pool ska bli så bra som möjligt!

  På vår hemsida är du välkommen att titta på mängder av inspiration och där hittat du även vårt breda sortiment av pooler samt pooltillbehör. Vi har gratis hembesök och gratis rådgivning när du funderar på att köpa pool av oss i Malmö. Kontakta våra poolexperter!