Premium pool och pooltak från en pålitlig leverantör

Pooltime
 BEGÄR OFFERT   BOKA HEMBESÖK  TELEFON  EMAIL
[icon url = "mailto: info@pooltime.se" size = "15px" color = "# 35b1ca"] Premium pool och pooltak från en pålitlig leverantör
[icon url = "mailto: info@pooltime.se" size = "15px" color = "#35b1ca" icon = "fa fa-envelope"] info@pooltime.se
 [icon url = "tel:0102067060" size = "15px" color = "#35b1ca" icon = "fa fa-phone"] 010 - 206 70 60[icon url = "https://www.pooltime.se/kontakt/" size = "15px" color = "#35b1ca" icon = "fa fa-globe"] Kontakta oss
Pooltime.se

Bygga pool i Piteå

Ett skönt dopp i din egna pool i Piteå, det kan bli din verklighet med oss på Pooltime som er poolåterförsäljare. Det är enklare än man tror att köpa pool. Speciellt om man köper pool en genom Pooltime, vi gör det enkelt för dig och hjälper med små som stora projekt. Det är viktigt att man väljer en pool som uppfyller ens behov och att den får plats på ens tomt. Att prata med en expert innan du bestämmer dig för en pool är något vi starkt rekommenderar. Tillsammans kan vi komma fram till det bästa för just dig!

En pool på tomten kan verkligen förhöja både livskvalitén, trädgården och värdet på ens hus. En oas i trädgården där man kan ta ett svalkande dopp en riktigt varm sommardag eller se sina barn leka med glada skratt och skapa fina minnen tillsammans. Eller låt din pool bli ett utmärkt ställe för motion.

Låt oss på Pooltime göra denna investering till det bästa för dig! Med vår långa erfarenhet inom poolbranschen i Sverige, med våra pooler av väldigt hög kvalitet och våra otroligt kompetenta medarbetare, kan vi göra installationen av er drömpool till det bästa i Piteå!

 

Vi är experter på pool i Piteå

Att bygga en pool i sin trädgård är för många en stor investering. Anlita oss på Pooltime för att vara i trygga händer av experter, för er byggnationen av pool i Piteå. Ta med dig din idé till oss och låt oss hjälpa dig att skräddarsy ditt poolpaket på det bästa sätt enligt dina önskemål. Vi hjälper dig med din pool i Piteå med omnejd.

Processen är relativt enkel för att bygga en pool. Vi skickar en offert på ett komplett poolpaket med pooltak samt värmepump och även en ungefärlig kostnad för poolentreprenaden. Genom offerten får man fram ett pris på vad det kostar att bygga poolen genom totalentreprenad, där vår poolbyggare genomför ett nyckelfärdigt arbete.

Sedan kan man avgöra om man hellre vill anlita oss för delad entreprenad eller bygga poolen själv. Våra duktiga entreprenörer har många års erfarenhet av att bygga och installera pooler i Piteå.

Vi erbjuder ett stort sortiment av pooler att välja mellan för att man ska hitta det bästa för just sin tomt och sina preferenser. Kontakta oss gärna för mer information om pooler eller för att få kostnadsfri rådgivning av oss i Piteå.

Vilka pooler finns det hos oss?

Idag finns det många olika sätt att bygga pool på och många olika material att välja mellan. Det finns många pooltyper på marknaden och dessa kan man dela in i två kategorier. Pooler som levereras i delar och de som levereras som en “hel balja”. Med pool som levereras i helhet alltså “hel balja”, går installationen mycket fortare och man behöver inte ha PVC linerduk i sin pool.

Thermoplast Pool / PP Pool, miljövänlig “helbalja” komplett poolpaket

swimmingpool_main

Thermoplast-pool eller Polypropylen-pool (PP Pool) / Plastpool är den senaste teknologin inom poolbranschen. Poolens material består av ett miljövänligt material som heter Polypropylen och tillhör gruppen thermoplast. Dessa har enormt bra isoleringsförmåga.

Thermoplast-pooler levereras som en “hel balja” precis som glasfiberpooler. Eftersom polypropylen är ett homogent material bildas inte osmos/ böldpest. Vilket det kan göra i de billiga glasfiberpooler som innehåller polyester. Materialet är väldigt stryktåligt, vilket innebär att även hundar kan bada i poolen! För att läsa mer om våra PP Pooler vänligen kika i vår poolkatalog.

Läs mer om våra poolpaket av PP Pool eller konfigurera PP Pool online i vår webbutik.

Glasfiberpool

Denna pool levereras som en “hel balja”. Denna typ av pool, har det under de senaste åren varit en väldigt stor efterfrågan på marknaden. Vi på Pooltime väljer noggrant våra leverantörer, för att livslängden på er pool ska bli så lång som möjligt för er. Glasfiber är ett väldigt känsligt material och det gör det extra viktigt att välja rätt leverantör för hög kvalitet.

Anledningen till detta är att billiga glasfiberpooler (av låg kvalitet) som innehåller polyester kan få något som kallas för böldpest eller osmos. Då polyestern sakta släpper igenom vatten som sedan fryser på vintern. Det gör att pooler kan spricka eller mögla på sommaren samt bildar bubblor i ytskiktet.

Vår leverantör erbjuder världens mest unika pool från den patenterade Composite Armour teknologin. Dessa glasfiberpooler kallas också för kompositpooler.

Kompositpooler innehåller ett nät av kevlar och kolfiber, det gör att poolväggarna blir flexibla men samtidigt väldigt stryktåliga. Kompositpooler innehåller endast vinylester och ingen polyester, därför lämnas det livstids garanti på dessa.

Thermopool / Isopool
komplett poolpaket

Thermopool poolpaket

Thermopoolen består av polystyren-block som man sen fyller med betong, detta blir poolens stomme. Vi erbjuder Thermopool från Chemoform och Jackon. Poolväggen bekläs därefter med en liner, denna liner finns i många olika färger. Isopool är ett perfekt alternativ till de som har svårt att få ner en färdig pool i marken.

Oavsett vilken poolmodell man bestämmer sig för, är man välkommen att rådfråga våra säljare inför köpet av sin pool. Markpool eller Ovanmarkspool, Glasfiberpool, Thermoplast Pool, Thermopool eller Linerpool – Vi hjälper er att välja rätt drömpool för er tomt!

Här kan du läsa mer om våra thermopooler eller konfigurera thermopoolen direkt i vår webbutik.

Ovanmarkspool / barnpool

Ovanmarkspooler eller även kallade barnpooler finns i många olika storlekar. Vad som är gemensamt för dessa pooler är att de står ovan mark. De är även en självbärande konstruktion av plåtstomme och liner.

Ovanmarkspool / barnpooler är oftast instegs modeller, där man först köper en ovanmarkspool som familjepool för att testa på att ha en pool. Många som har provat en pool ovanmark, satsar sedan ofta på en nedgrävd pool som permanent markpool. Våra modeller av pooler ovan mark hittar ni här i vår webbutik.

Kompletta poolpaket

Vi har tagit fram kompletta poolpaket för att underlätta för våra kunder. Arbetar man inte med pooler kan det vara svårt att veta vilka produkter man faktiskt behöver till sin pool eller till dess tillbehör. Som exempel, köper man poolbelysning behöver man även en transformator till den.

Poolpaketen är indelade i grundpaket, komfortpaket, värmepaket, osv. Se våra poolpaket

 

Skriv till oss

Postadress

Pooltime.se – Toth Invest Solutions AB
BOX 30099
200 61 Limhamn

E-mail

info@pooltime.se

Org. nr.

556829-4796
VAT: SE556829479601

Bankgiro

BG: 721 – 4695

Ring oss

Telefon

010 – 206 70 60

Telefontider:

Mån-Fre: 10:00 till 18:00
Lördag: 11:00 till 14:00

Eller fyll i nedanstående formulär för att enkelt kontakta oss och få en offert:

  Bygga sin egen pool i Piteå

  Det är många kunder som väljer att sköta byggnationen av sin pool själv. Då kan det vara bra att veta kostnaden för att bygga en pool. De priser som vi erbjuder för installationen av pooler är väldigt konkurrenskraftiga och ofta kan det vara bättre att låta en fackman sköta bygget av poolen.

  Väljer man en expert vet man att allt går rätt till. Det går fortare, du kan lägga tid på annat istället, luta dig tillbaka och njut av poolen när den är klar. Vid hembesök i Piteå med omnejd är även grävaren och poolinstallatören/poolbyggaren med på plats. Detta för att er offert ska bli så exakt som möjligt. Det är ett perfekt tillfälle att ställa frågor till dem innan bygget av poolen. Sedan är det fritt fram att påbörja bygget av er drömpool.

   

  Bra att tänka på inför ett poolbygge i Piteå

  Även om man oftast inte behöver varken bygglov eller marklov vid byggnation av en pool, i Piteå stad med omnejd, krävs det ändå ett visst sunt förnuft när man bygger en pool. Några saker som är bra att fundera på innan man sätter igång med bygget är:

  • Först är det bra att fundera ut poolens placering på sin tomt, samt vilken storlek och form som passar bäst för er.

  • Sen behöver man bestämma om den ska vara delvis respektive helt nedgrävd eller ovan mark.

  • Kontrollera eventuella ledningar och rördragningar för er tomt på hemsidan ledningskollen.se. Det är kunden som har ansvaret att kontrollera var ledningarna ligger.

  • Prata med andra grannar i området som har byggt pool. Det är bra att känna till hur markförhållandena och grundvattens nivån är.

  • Fundera på om man har tiden och orken att bygga sin pool själv? Eller om man vill ta in delad- eller totalentreprenad av oss på Pooltime.

  • Fundera på när på året det är bäst för er att påbörja bygget av er pool.

  • Läs på om de olika poolkonstruktionerna som finns. Vad de har för för- och nackdelar.

  • Begär en kostnadsfri offert från oss på Pooltime och prata med vår poolexpert

  • Boka ett hembesök för din pool i Piteå

   

  Tillbehör för er pool i Piteå

  Hos oss hittar man även ett väldigt brett sortiment med pooltillbehör. Med allt man kan tänka sig behöva till sin pool. Välj mellan pooltillbehör som gör det mer behagligt att vara i sin pool, med olika funktioner, eller mer praktiska sådana.

  Grundutrustningen för en pool är dels en cirkulationspump som cirkulerar runt vattnet och ett sandfilter som renar poolens vatten. Sedan finns det även diverse olika tillbehör för att göra poolvattnet renare. En UV-lampa förändrar bakteriers DNA, som gör att den inte kan fortplanta sig, vilket gör att det krävs 70-80% mindre klor i vattnet.

  Poolvärmepump behövs om man vill värma upp poolvattnet till 30 grader, det gör att man kan använda poolen från mars till oktober. Pooltak är ett populärt pooltillbehör som isolerar poolen, den förhindrar att löv eller smuts hamnar i poolen och skyddar även barn samt djur från att trilla i er pool.

   

  Här följer några exempel av de tillbehör vi tillhandahåller i vårt sortiment:

   
  • Poolduk – liner

  • Poolrobot & poolvård

  • Pool & spa kemikalier

  • Poolskydd

  • Kantsten

  • Skimmer & inlopp

  • Vattenrening

  • Pooluppvärmning

   

  Placering av poolen

  Att placera poolen rätt är av stor betydelse. Inte bara av praktiska skäl, som vart ens ledningar går, utan även för att det ska vara optimalt för användningen av poolen. Det är även ett permanent beslut då poolens placering inte går att ändra sen när poolen är installerad.

  Träd fäller mycket löv och kan vara ett problem vid köp av pool. Det är en god idé att i så fall ta bort dessa träd för att inte riskera för mycket smuts i poolen. I samband med grävning kan man även ta bort trädens rötter och buskar när man ändå har en grävmaskin på plats.

  Det är en god idé att placera poolen på en bra samlingsplats. Dock inte för nära en utgång från huset, man vill inte vara nära på att trilla ner i poolen varje gång man går ut. Men samtidigt inte för långt bort från huset, att kunna se sin pool är för många en njutning. De flesta människor mår bra av att vara nära vatten och att se hur det blå vattnet glittrar i poolen på sommaren. Man vill även kunna ha bra uppsyn om ens barn är i poolen.

   

  Pooltak

  En annan sak som är bra att tänka på är att ha några meter fria bakom sin pool, ifall man vill ha pooltak. Det många inte tänker på är att pooltaket behöver en plats när den inte täcker ens pool. Detta brukar kallas för pooltakets “parkeringsplats”.

  Bra att tänka på är att man behöver åtminstone 1 meter extra utöver “parkeringsplatsen” för att man ska kunna gå runt sin pool. Även fast man inte tänkt köpa pooltak, kan det vara bra att ha det i tankarna ifall man vid ett senare tillfälle vill köpa pooltak.

  Säkerhet är en vanlig orsak till att man väljer att köpa ett pooltak, men det finns även andra orsaker till att skaffa ett tak till poolen. Pooltak skyddar vattnet i pooler från föroreningar såsom sand, sten, smuts, löv och inte minst regnvattnet som förändrar poolens pH värde. Björk fäller tre gånger per år och har man inget pooltak hamnar allting i poolen.

  Ett pooltak är även ett bra ekonomiskt alternativ. När man täcker poolen kan man nyttja poolen under en längre period och då förlänger man badsäsongen. Har man pooltak kan man räkna med att bada i poolen från april till oktober i 28-30 graders vatten, då taket har en hög isoleringsförmåga.

   

  Bygga egen pool – vad behöver man veta?

  Flertalet av våra kunder väljer att själva bygga sin pool själv (detta gäller PP Pool). Förfarandet är att man anlitar en grävare som tar bort jordmassan, sätter dräneringen, ordnar underlaget samt eventuellt gjuter en bottenplatta för poolen. Därefter levereras poolen som man fyller med torrbruk / betong samtidigt som man fyller poolen med vatten. Är man lite händig är våra swimmingpooler det perfekta köpet för de som vill bygga sin pool själv.

  Läs mer om att bygga pool här.

  Köper du en Thermopool behövs det dock mycket mer byggkunskaper, än att endast vara “händig”. Det är många moment som kan gå fel vid ett thermopoolbygge. Allt från hur man sätter armeringen i bottenplattan, till att stödja frigolit blocken när man fyller poolväggarna med betong för att väggarna inte ska sprängas. Det är även viktigt att man vet hur man ska sätta liner i poolen eller skära ut för skimmer, inlopp och lampor. Ett litet misstag kan kosta tiotusentals kronor att åtgärda, om det ens går.

   

  Kontakta vår poolexpert – Få gratis rådgivning

  Vi som arbetar på Pooltime har varit inom svenska poolbranschen i flera decennier och har följt utvecklingen på den svenska poolmarknaden. Det innebär att vi vet fördelarna samt nackdelarna mellan de olika pooltyperna och poolkonstruktionerna. Denna erfarenhet delar vi gärna med oss till våra kunder.

  På vår hemsida är du välkommen att kika runt bland vårt breda sortiment av pooler samt tillbehör, för inspiration. Vi har gratis hembesök och gratis rådgivning när du funderar på att köpa pool av oss i Piteå. Kontakta våra poolexperter!

   

  0
   0
   Din varukorg
   Din varukorg är tomTillbaka till butiken
    Beräkna frakt
    Verkställ rabattkod