Premium pool och pooltak från en pålitlig leverantör

Pooltime
 BEGÄR OFFERT   BOKA HEMBESÖK  TELEFON  EMAIL
[icon url = "mailto: info@pooltime.se" size = "15px" color = "# 35b1ca"] Premium pool och pooltak från en pålitlig leverantör
[icon url = "mailto: info@pooltime.se" size = "15px" color = "#35b1ca" icon = "fa fa-envelope"] info@pooltime.se
 [icon url = "tel:0102067060" size = "15px" color = "#35b1ca" icon = "fa fa-phone"] 010 - 206 70 60[icon url = "https://www.pooltime.se/kontakt/" size = "15px" color = "#35b1ca" icon = "fa fa-globe"] Kontakta oss
Pooltime.se

Sätt att lysa upp din pool på natten

lysa upp din pool på natten

När solen går ner och dagen övergår till natt har din pool potentialen att förvandlas till en förtrollande vattenoas. Rätt belysning kan förvandla en vanlig pool till en fängslande oas, skapa en magisk stämning som lockar dig att koppla av och varva ner. I denna omfattande blogg kommer vi att utforska olika sätt att lysa upp din pool på natten, från funktionell belysning för säkerhet till kreativa och konstnärliga belysningsidéer som kommer att förhöja den övergripande estetiska attraktionen I din akvatiska reträtt.

Funktionell och säkerhetsbelysning

Underwater led-lampor

 • Installation av led-lampor under vatten är ett praktiskt och visuellt imponerande sätt att belysa din pool. Dessa lampor kan integreras I poolväggarna eller golvet och ger en mjuk, omgivande glans. Välj flerfärgade led-lampor för att skapa en dynamisk och anpassningsbar ljusupplevelse.

Belysning längs poolens perimeter

 • Se till att öka säkerheten och skapa en visuellt tilltalande gräns genom att lägga till lampor längs poolens omkrets. Detta förbättrar inte bara den övergripande säkerheten I poolområdet utan lägger också till en touch av sofistikering till landskapet.

Belysning för gångar och trappor

 • Belys gångar och trappor runt poolen med subtil belysning. Detta förbättrar säkerheten genom att tydligt definiera gångvägar och potentiella faror. Överväg armaturer med inbyggda rörelsesensorer för en extra säkerhetsnivå.

Flytande lampor

 • Flytande lampor är ett mångsidigt och dekorativt alternativ. Dessa kan inkludera led-belysta kulor, ljus eller flytande lyktor. De bidrar inte bara till den övergripande belysningen utan lägger också till en lekfull touch till poolens atmosfär.

Kreativa poolbelysningsidéer

Fiber optisk belysning

 • Fiber optiska lampor kan införlivas I olika poollement, som vattenfunktioner, och skapa en stjärnklar effekt. Flexibiliteten hos fiber optik tillåter dynamiska färgförändringar och sekvenser, vilket lägger till en dimension av förtrollning.

 

Ljus I mörker-plattor eller färg

 • Integrera plattor eller färg I mörker-målning I din pooldesign för en unik och ögonfångande effekt. Dessa element absorberar solljus under dagen och avger en mjuk glöd på natten, vilket skapar en subtil och fascinerande atmosfär.

 

Eldfunktioner

 • Kombinera det lugnande vattnet med eldens värme genom att införliva eldfunktioner runt din pool. Eldskålar, facklor eller en öppen spis bredvid poolen kan skapa en hypnotiserande växelverkan av element.

 

Projektionsbelysning

 • Använd projektionsbelysning för att visa mönster eller bilder på poolens yta. Detta kan uppnås med specialiserade projektorer som lägger till en dynamisk och konstnärlig dimension till ditt poolområde.

 

Belysning för vattenfall

 • Om din pool inkluderar ett vattenfall eller kaskaderande vattenfunktion, överväg att lägga till ljus bakom eller inuti strukturen. Detta skapar en fascinerande visuell effekt när vattnet glittrar I det upplysta bakgrunden.

Smart belysningssystem

Led-system med färgbyte

 • Investera I smarta led-belysningssystem som låter dig ändra färg och intensitet på dina poolbelysningar med en enkel knapptryckning på din smartphone. Denna flexibilitet gör att du kan anpassa poolens atmosfär efter olika tillfällen eller humör.

 

Automatiserade belysningsprogram

 • Skapa automatiserade belysningsprogram som synkroniseras med specifika händelser. Du kan till exempel programmera lamporna att gradvis ändra färg vid solnedgången eller skapa en dynamisk ljusshow för speciella tillfällen.

 

Röstaktiverade kontroller

 • Omfamna bekvämligheten med röstaktiverade kontroller för dina poolbelysningar. Integrering med smart hem-teknik låter dig styra belysningssystemet med röstkommandon, vilket erbjuder en handsfree och futuristisk upplevelse.

Solcellsdriven belysning

Solcellsdrivna flytande lampor

 • Dra nytta av solens kraft med solcellsdrivna flytande lampor. Dessa miljövänliga alternativ laddas under dagen och lyser automatiskt upp din pool på natten. De finns I olika former och färger och lägger till en lekfull touch till din pool.

 

Solcellsdrivna marklampor

 • Belys poolens omgivande landskap med solcellsdrivna marklampor. Dessa kan placeras strategiskt längs gångvägar, planterade områden eller vid poolkanten och ger både estetisk tilltalande och energieffektivitet.

Belysning för poolområdet

Uplighting för träd och växter

 • Framhäv den naturliga skönheten I ditt poolområde med uplighting. Placera armaturer vid basen av träd eller nära växter för att kasta mjukt, uppåtriktat ljus och skapa en dramatisk och elegant atmosfär.

 

Neråtriktat ljus från strukturer

 • Om du har pergolor, bågar eller andra strukturer nära poolen kan du överväga att installera neråtriktade lampor. Dessa armaturer ger mjukt ljus uppifrån och förbättrar arkitektoniska drag I området.

 

Snöre av ljus och lyktor

 • Snöre av ljus eller lyktor som hänger längs strukturer eller ovanför kan lägga till en charmig och festlig touch. Välj väderbeständiga alternativ för hållbarhet och använd varmt tonade lampor för en mysig atmosfär.

Dynamiska vattenfunktioner

Färgförändrande fontäner

 • Integrera fontäner med färgförändrande led-lampor för en dynamisk vattenuppvisning. Samspillet mellan rörligt vatten och skiftande färger skapar en visuellt imponerande mittpunkt I ditt poolområde.

Belysta bubblers

 • Bubblers är små vattenfunktioner som släpper ut vattenstrålar I poolen. Genom att lägga till led-lampor till dessa bubblers förbättras deras visuella påverkan och skapar en lekfull och livlig effekt.

Belysta vattenstrålar

 • Om din pool har vattenstrålar eller munstycken kan du belysa dem med levande led-lampor. Detta förbättrar inte bara deras synlighet på natten utan lägger också till en touch av sofistikering till poolens övergripande design.

Underhålls- och säkerhetsöverväganden

Vattentäta armaturer

 • Se till att alla belysningsarmaturer som installeras I eller runt poolen är konstruerade för att vara vattentäta. Detta förhindrar elektriska problem och säkerställer hållbarheten för lamporna I en fuktig miljö.

 

Regelbundna inspektioner

 • Genomför regelbundna inspektioner av ditt poolbelysningssystem för att identifiera och åtgärda eventuella problem omedelbart. Detta inkluderar att kontrollera lösa anslutningar, skadade armaturer eller tecken på slitage.

 

Professionell installation

 • Vid installation eller uppdatering av din poolbelysning bör du överväga att anlita en professionell. En korrekt installation säkerställer att lamporna är säkert på plats och minimerar risken för fel eller säkerhetsproblem.

 

Energieffektiva alternativ

 • Välj energieffektiva belysningsalternativ, som led-lampor, för att minimera energiförbrukningen. Inte bara bidrar dessa val till miljömässig hållbarhet, men de resulterar också I kostnadsbesparingar över tiden.

Budgetvänliga belysningstips

Gör-det-själv lyktor av burkar

 • Skapa en charmig och budgetvänlig belysningslösning genom att återanvända burkar som lyktor. Placera batteridrivna led-lampor inuti burkarna och arrangera dem runt poolområdet för en rustik och lekfull touch.

 

Solcellsdrivna marklampor

 • Sätt solcellsdrivna marklampor I planterade områden eller längs gångvägar för en kostnadseffektiv belysningslösning. Dessa lampor laddas under dagen och lyser automatiskt upp poolområdet på natten.

 

Ljus I vattentäta behållare

 • För ett romantiskt och budgetvänligt alternativ, placera vattentäta ljus I flytande behållare runt poolen. Den mjuka flimret av ljuset skapar en lugn och intim atmosfär.

Inspiration från hela världen

Japanska flytande lyktor

 • Låt dig inspireras av de japanska lyktfesterna genom att inkludera flytande lyktor I din pool. Dessa eleganta och traditionella lyktor lägger till en touch av kulturell charm till din nattliga poolupplevelse.

 

Medelhavsinspirerade vägglampor

 • Fånga essensen av medelhavsnätter genom att installera vägglampor med en smidesjärn- eller keramikdesign. Dessa armaturer kan framkalla en känsla av kustnära elegans och sofistikering.

 

Marockansk-stil hängande lampor

 • Lägg till en touch av exotiskt flair med marockansk-stil hängande lampor. Dessa intrikat designade armaturer kan hängas från pergolor eller strukturer runt poolen och skapa en förtrollande och bohemisk atmosfär.

Personliga teman för speciella tillfällen

Temabelysning för helgdagar

 • Omfamna andan av helgdagar genom att inkludera temabelysning. Använd till exempel röda, vita och blå ljus för självständighetsdagen eller varma, festliga färger för högsäsongen.

 

Födelsedags- eller festteman

 • Anpassa din poolbelysning för att matcha specifika firanden eller födelsedagar. Överväg att använda individens favoritfärger eller inkludera temabelysningselement för en personlig touch.

 

Säsongsbetonade övergångar

 • Justera poolbelysningen för att återspegla de skiftande årstiderna. Kalla blå och gröna toner kan vara idealiska för sommaren, medan varma toner kan förhöja den mysiga atmosfären under höstkvällarna.

Slutsats

Sammanfattningsvis går belysning av din pool på natten bortom bara funktionalitet; det är en möjlighet att skapa en fängslande och personlig miljö. Oavsett om du föredrar den subtila elegansen hos undervattens-led, kreativiteten hos projektionsbelysning eller charmen hos egentillverkade lyktor, är möjligheterna omfattande. Genom att noggrant välja och strategiskt placera belysningselement kan du omvandla din pool till en förtrollande tillflyktsort som inbjuder till avkoppling, firande och en touch av magi. Prova olika idéer, blanda och matcha element och låt din pool bli en strålande plats av ljus och skönhet, och erbjuda oändliga kvällar av förtrollning. Lys upp natten och höj din poolupplevelse till nya höjder av visuell prakt.

Relaterade inlägg

Dela den

Facebook
Twitter
Pinterest

Kommentarer inaktiverade.

0
  0
  Din varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Verkställ rabattkod
   0
    0
    Din varukorg
    Din varukorg är tomTillbaka till butiken
     Verkställ rabattkod